Witam, tak jak w temacie jeszcze wczoraj działał ale opisz wszystko po kolei.
Jakis tydzień temu z kompa słyszałem takie syczenie aż w słuchawkach było, dzisiaj rano włączam i jest tylko czarny ekran z napisem no signal, check video card bo mam przejściówkę d-sub wiec rozkręciłem kompa w wyjalem i przeczyscilem grafike i od tamtej pory komputer nie chce sie wlaczyc zero reakcji, nawet gdy naciskam wlacznik to wentylator w procu sie przez 1 sec nie kreci nic, zero reakcji. Co to moze byc?
Zasilacz Ibox 400W komp dosc stary.
dziwi mnie tylko jeden fakt, ze przez nawet 1 sec nie kreci sie wiatraczek od procesora pamietam ze jak mialem rozwalony kiedys zasilacz to przez 1 sekunde sie krecil czy tam nawet mniej bylo slychac ze rusza, a tutaj z reakcji.
Komputer sie nie włacza
- voluu
- Kontaktowanie:
Komputer sie nie włacza
Wyjmowałeś grafikę - podpiąłęś do niej zasilanie z powrotem?
Zasilacz z tzw 'czarnej listy'. Pożyczyłbym od kogoś normalny zasilacz i sprawdził jak wtedy komp się zachowuje.
Ibox 400W
Zasilacz z tzw 'czarnej listy'. Pożyczyłbym od kogoś normalny zasilacz i sprawdził jak wtedy komp się zachowuje.

Sounds Better
Indoor: AKG K514 + Denon PMA-480R
Outdoor: SoundMagic PL10 + Sansa Clip+
-
Komputer sie nie włacza
Wymieniłem zasilacz i nadal zero reakcji.
- mariner01
Komputer sie nie włacza
Sprawdź, czy nie ma jakiegoś wybrzuszonego kondensatora na płycie głównej.
-
Komputer sie nie włacza
mariner01 pisze:Sprawdź, czy nie ma jakiegoś wybrzuszonego kondensatora na płycie głównej.
Ja mam nowe kondensatory wiec tam nie ma wybrzuszeń jak w starych plytach glownych.
-
Komputer sie nie włacza
a czy próbowałeś obejść włącznik, i uruchomić PC na krótko ?
-
Komputer sie nie włacza
Nie, ale na pożyczonym zasilaczu dałem obciążenie dvd-rom samo i normalnie się wysuwał.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Komputer sie nie włacza
Wygląda na uszkodzenie sprzętowe. Najpierw odłącz wszystkie kable od płyty głównej jakie lecą do napędów, dysków i innych urządzeń. Odłącz od płyty, nie od tych urządzeń. Chodzi mi o to aby uniknąć uszkodzenia jakiegoś kabla.
Pozostaw tylko płytę główną, procesor, pamięć (tylko jeden moduł) oraz grafikę. Odłącz nawet dodatkowe śledzie USB i inne dodatki. Tak spróbuj uruchomić komputer. Powiedz też proszę jaka to płyta główna u Ciebie tam siedzi.
Pokaż też jak możesz fotki dobrej jakości komputera w środku.
Pozostaw tylko płytę główną, procesor, pamięć (tylko jeden moduł) oraz grafikę. Odłącz nawet dodatkowe śledzie USB i inne dodatki. Tak spróbuj uruchomić komputer. Powiedz też proszę jaka to płyta główna u Ciebie tam siedzi.
Pokaż też jak możesz fotki dobrej jakości komputera w środku.
-
Komputer sie nie włacza
Więc tak wymieniłem zasilacz na deltę 400w i to samo, zero jakichkolwiek reakcji, zrobiłem jak pisałeś zostawiłem procesor,ram,grafikę i to samo zero jakichkolwiek reakcji.
Płyta Główna to MSI P35 Platinum Combo (MS-7338)
Nie zauważyłem aby było coś spalone na procku czy na płycie głównej wszystko wygląda na moje oko a dość długo sprawdzałem po kolei tak jak było gdy komputer był sprawny.
Wszystko zaczęło się od tego ze gdy włączałem komputer wyskakiwał komunikat ze mam złe podłączona kartę graficzna wiec rozkręciłem kompa odłączyłem i podłączyłem grafikę z powrotem i od tamtej pory komputer już nie startował zero reakcji nawet się nie kreci przez sekunde wiatraczek na procesorze.
Płyta Główna to MSI P35 Platinum Combo (MS-7338)
Nie zauważyłem aby było coś spalone na procku czy na płycie głównej wszystko wygląda na moje oko a dość długo sprawdzałem po kolei tak jak było gdy komputer był sprawny.
Wszystko zaczęło się od tego ze gdy włączałem komputer wyskakiwał komunikat ze mam złe podłączona kartę graficzna wiec rozkręciłem kompa odłączyłem i podłączyłem grafikę z powrotem i od tamtej pory komputer już nie startował zero reakcji nawet się nie kreci przez sekunde wiatraczek na procesorze.
- greh
- Kontaktowanie:
Komputer sie nie włacza
Hmm... Wygląda na uwalone MoBo. Miałem tak samo. Nie obyło się bez jej wymiany.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
-
Komputer sie nie włacza
greh pisze:Hmm... Wygląda na uwalone MoBo. Miałem tak samo. Nie obyło się bez jej wymiany.
Oddałem do serwisu i powiedzieli ze płyta główna do wymiany, ale czy się spaliła czy co się z nią stało to nie wiem.
Tutaj szukam nowej płyty.
problemy/plyta-glowna-pod-s775-ddr-2-t26035.html
- greh
- Kontaktowanie:
Komputer sie nie włacza
Temat zamykam. W razie konieczności proszę o kontakt na PW, otworzę.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- Reklama