Tak jak w temacie, komputer przegrzewa się i śmierdzi, podczas grania w coś z lepszą grafiką np. Assassin Creed ( 1część).
Po 10min komputer się resetuje i śmierdzi.
Sprawdzałem w Evereście temperatury. Temperatura procesora graficznego podczas grania wynosi 70-80stopni po czym komputer się resetuje. Inne podsystemy mają temperature w normie. Wentylatorki są zamontowane prawidłowo, nie są zakurzone. Dodam jeszcze, że nie dawno spalił mi się zasilacz i po wymianie zasilacza tak właśnie jest.
Parametry komputera:
Procesor: AMD PHENOM II X4 960T ~ 3,0GHz
Płyta główna Asus M4A88T-M
Pamięć RAM : 4Gb
Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GTX 550 Ti
Zasilacz: MODECOM ATX 400
Komputer się przegrzewa.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Komputer się przegrzewa.
Zobacz czy wentylator kręci się w ogóle i czy jak komputer jest wyłączony to kręci się luźno.
- XMan
Komputer się przegrzewa.
Temperatura procesora graficznego podczas grania wynosi 70-80 stopni po czym komputer się resetuje.
Może musisz przeczyścić dokładnie komputer i nałożyć nową pastę na procesorze?
Dodam jeszcze, że nie dawno spalił mi się zasilacz i po wymianie zasilacza tak właśnie jest.
Zasilacz: MODECOM ATX 400
Nie znam tego zasilacza ale z tego co piszesz to chyba nie jest dobry

- seba86mu
Komputer się przegrzewa.
Podaj odczyty temperatur z programu => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (screen okna programu)
Podaj pełny model zasilacza, najlepiej zrób zdjęcie naklejki znamionowej zasilacza, ale pewnie tak czy inaczej będzie do wymiany.
Wystarczy Aerocool PGSvp-450 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Co do temperatury procesora cooler jest do gruntownego czyszczenia. Sprawdź czy w ogóle wentylator na procesorze pracuje poprawnie. Jeżeli okaże się, że cooler jest do wymiany:
SilentiumPC Spartan Pro (HE924) => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
venoxi12 pisze:Zasilacz: MODECOM ATX 400
Podaj pełny model zasilacza, najlepiej zrób zdjęcie naklejki znamionowej zasilacza, ale pewnie tak czy inaczej będzie do wymiany.
Wystarczy Aerocool PGSvp-450 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Co do temperatury procesora cooler jest do gruntownego czyszczenia. Sprawdź czy w ogóle wentylator na procesorze pracuje poprawnie. Jeżeli okaże się, że cooler jest do wymiany:
SilentiumPC Spartan Pro (HE924) => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- seba86mu
Komputer się przegrzewa.
Temperatura procesora jest podwyższona, co wskazuje na to, że to chłodzenie BOX-owe.
Wentylator ma ponad 4000 obr./minutę, więc na pewno bardzo hałasuje.
Zalecam wymianę chłodzenia na zaproponowanym przeze mnie cooler od SilentiumPC.
Karta graficzna jakie ma chłodzenie ? Od jakiego jest producenta ?
Wentylator ma ponad 4000 obr./minutę, więc na pewno bardzo hałasuje.
Zalecam wymianę chłodzenia na zaproponowanym przeze mnie cooler od SilentiumPC.
Karta graficzna jakie ma chłodzenie ? Od jakiego jest producenta ?
-
- Reklama