Komputer się restartuje - analiza plików DMP

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Czarro

Użytkownik

Komputer się restartuje - analiza plików DMP

Post17 wrz 2009, 21:05

Witam wszystkich mój problem to Resetowanie się Kompa parametry kompa Intel(R)Celeron(R) Cpu 2.40GHz 2.41GHz, 512ram byłem u informatyka i on powiedział ze od gier może się resetować ze on nic nie zrobi :/ a godzinę temu słuchałem muzy z YouTube czytałem newsy z wp i pisałem na gadu i dal resa co to może być?? Proszę o Pomoc z Góry Dziękuje :]
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2009, 23:09 przez rokko, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: korekta tytułu

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Resetuje mi sie komp

Post17 wrz 2009, 21:07

Może Masz bluescreeny, tylko za szybko znikają i o tym nie wiesz?
Aby BSOD pozostał na ekranie, wejdź do panelu sterowania->system->zaawansowane->uruchamianie i odzyskiwanie->ustawienia->odznacz automatyczny restart po awarii. Napisz na forum, jaki kod błędu został wygenerowany oraz jaką podano przyczynę.

Aby dowiedzieć się więcej, czego dotyczył bluescreen, odczytaj plik DMP. Zrób to wg tej instrukcji :arrow: Czytanie plików DMP
Sprawdź rozwiązanie (także w linkach): kody błędów.
Jeżeli nie rozwiążesz problemu, to daj raport na forum. Wklej go na Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników a tu daj tylko link do niego.
Sprawdź teraz, czy są jakieś pliki DMP.

Dodatkowo, z programu Everest Ultimate podaj odczyt z czujników (w programie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników).
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Czarro

Użytkownik

Re: Komputer się restartuje

Post17 wrz 2009, 21:15

I Jak się włącza komp po restarcie to wyskakuje błąd Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2009, 21:20 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawiłem pisownię

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Komputer się restartuje

Post17 wrz 2009, 21:23

A zatem są pliki DMP, odczytaj je (instrukcja wyżej).
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”