Komputer się wyłączył i nie chce włączyć To raczej nie zas..

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Polak3001

Użytkownik

Post23 lut 2013, 17:14

Witam
Mam spory problem ponieważ komputer się wyłączył i teraz nie chce włączyć prawidłowo. Dokładnie to wyglądało tak :
włączyłem przeglądarkę następnie film , w między czasie włączałem winampa po czym komputer się zawiesił , i wyłączył .
Wyglądało to bardziej jak by przeszedł w stan hibernacji ponieważ przycisk się świecił , lecz nie reagował na żadne włanczanie reset itp.
Postanowiłem odłączyć kompa od zasilania i włączyć jeszcze raz . po tym zabiegu komputer już nawet nie mrygał .
Rozkręciłem go i szukałem usterki , lecz wszystko wyglądało dobrze , zresetowałem biosa poprzez wyciągnięcie takiej małej baterii , myślałem że to coś pomoże ale nie stety nic nie dało , zabrałem się więc do poszczególnych podzespołów , odłączałem wszystko po kolei i próbowałem włączyć kompa :) . To też nic nie dało , więc rozkręciłem zasilacz i szukałem jakieś wady np . uszkodzonego kabelka ale też nic . W pewnym momęcię odłączyłem jedną kostkę i komputer się włącza , lecz nic nie działa , monitor , klawiatura i tak dalej . Po podłączeniu tego kabla znowu się nie chce włączać .
Dodaje screna , z identyczną płytą główną . Zaznaczyłem na nim dokładną lokalizacje tego pkt. do którego wkładam tą wtyczkę i wtedy pojawia się problem .
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

co do sprzętu Na karcie gwarancyjnej widnieją takie tytuły .
AMD 1055T
MSI 760GM-P33
A-DATA 2x 4613 1333
Hitachi 1tI3
Sh-222
Palit 6T 920 2...... (ciężko rozczytać )
709L+akyga 550 w (to chyba zasilacz )

Chciałem jeszcze dodać , komputer mam 16 miesięcy , przez ten czas kiedyś już miałem taki sam problem . Lecz nie mam pojęcia co zrobiłem i zaczął działać poprawnie , nie przypominam sobie żebym też sprawdzał tak dokładnie całą jego budowę , na pewno go rozkręcałem i coś zrobiłem ale co nie mam pojęcia.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post23 lut 2013, 17:20

Polak3001 pisze:kostkę i komputer się włącza , lecz nic nie działa , monitor , klawiatura i tak dalej . Po podłączeniu tego kabla znowu się nie chce włączać .
Dodaje screna , z identyczną płytą główną . Zaznaczyłem na nim dokładną lokalizacje tego pkt. do którego wkładam tą wtyczkę i wtedy pojawia się problem .

Ten przewód musi być podłączony. To dodatkowe zasilanie procesora (ATX12V 4-PIN).
Te objawy wskazują na awarię zasilacza.
Podłącz na próbę inny zasilacz. Pożycz od kogoś.

• Reklama

Wróć do „Problemy”