Komputer włącza się lecz brak reakcji monitora i myszki

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
MrMax

Użytkownik

Post15 cze 2010, 20:19

Mam taki problem
Mój syn grał na komputerze w gierkę i nagle komputer mu się zwiesił ....Zrestartowałem go i działał jakiś czas..Ale gdy tylko włączał grę to on się zawieszał . Po jakimś czasie gdy włączam komputer to słychać jak się włącza a monitor,myszka , klawiatura nie reagują .. Proszę o pomoc jak to naprawić. BO komputer mam nowy i nie mogę pracować bez niego... A ważne zlecenie mam na przyszły poniedziałek . Dlatego proszę o szybką odpowiedź
Ostatnio zmieniony 15 cze 2010, 20:19 przez rokko, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: poprawiono błędy ortograficzne

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post15 cze 2010, 20:21

Nowy komputer więc jest na gwarancji, pytanie czy jednostka centralna jest zaplombowana?
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Awatar użytkownika
MrMax

Użytkownik

Post15 cze 2010, 20:28

Nie mogę oddać go do gwarancji ponieważ mam na nim ważne dokumenty na dysku związane z pracą

mir

Stały bywalec

Post15 cze 2010, 20:32

rokko, to że komputer jest nowy nie znaczy że jest na gwarancji, ale rzeczywiście warto z niej korzystać jeśli takowa jest. Sprawdź odczyty temperatur i napięć, podaj konfigurację komputera. Rozumiem, że na monitorze nie ma obrazu ( czy tak) i co rozumiesz przez to że nie ma reakcji na mysz?

Awatar użytkownika
MrMax

Użytkownik

Post15 cze 2010, 20:34

Ja to sie tym nie zajmuje ja tylko tyle co napisać w worldzie protokoły i to wszystko ... Nie wiem jak zrobić to ""Sprawdź temperatury i napięcia, podaj konfigurację komputera.""

mir

Stały bywalec

Post15 cze 2010, 20:39

ok, więc zrób tak:
Z programu Everest Ultimate spisz następujące dane:
Komputer > czujnik ( chodzi tu tylko o temperatury i napięcia), narazie tyle
P.S sterowniki były zainstalowane (chipset, karta graficzna, karta dźwiękowa, itp.)?
P.S 2: Jeśli dalej nie rozumiesz o co chodzi, pisz, opiszę dokładnie, odpowiedz na poprzednie pytania ( w moim powyższym poście)

Awatar użytkownika
MrMax

Użytkownik

Post15 cze 2010, 20:42

Słyszę jak komputer chodzi tylko nie da się nic zrobić klawiatura i mysz nie ragują a komputer jest włączony a monitor nie chcę się włączyć

-- 15 cze 2010, 20:42 --

narazie muszę kończyć jutro wejdę tak po 18 jak będziesz miał ochotę to może pomorzesz mi rozwiązać ten problem

mir

Stały bywalec

Post15 cze 2010, 20:45

czyli nie ma obrazu na monitorze, tak?, po czym wnioskujesz że mysz i klawiatura nie reagują? (tego powyższego posta nie wykonuj, skoro nie masz dostępu do tego komputera)

Awatar użytkownika
mint1991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post18 cze 2010, 13:33

Wygląda mi to na problemy z zasilaniem.
Pobierz program everest i podaj odczyt napięć (Komputer -> Czujnik)
Wejdź do BIOSU (sekcja "PC Health Status" lub "Hardware monitor") i także podaj napięcia.
Nigdy Nie Patrz Wstecz I Tak Nie Będzie Tak Jak Było Kiedyś...
Obrazek
Otrzymałeś od nas pomoc? Podoba Ci się to forum? - Poleć nas znajomym.

Teoria - wszystko wiemy, ale nic nie działa.
Praktyka - wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego.
My łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. :D

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post18 cze 2010, 14:07

rokko, to że komputer jest nowy nie znaczy że jest na gwarancji,

@mir, zawsze klient otrzymuje gwarancje przynajmniej producenta. Dodatkowo jeżeli to jest zaplombowany komputer uznanie gwarancji odbywa się również w sklepie w którym dokonano zakupu. Poza tym ja nie pisałem żeby korzystać z gwarancji ,tylko czy komp jest zaplombowany. Celem pytania jest czy mam w dalszej kolejności podawać instrukcje co zrobić wewnątrz kompa, aby naprawić ten problem. Autor nie odpowiedział mi na to pytanie, jego strata.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

• Reklama

Wróć do „Problemy”