Witam serdecznie,
jestem nowy na forum. Mam następujący problem: laptop wyłącza się przy podłączonych padach. Problem stwierdziłem ostatnio, wcześniej nie było takich sytuacji, pady są te same których używałem wcześniej. Gdy gram w Fifę 12 albo w Fight Night Round 3 na emulatorze w pewnym momencie wyskakuje na chwilę komunikat, którego nie mogę w pełni przeczytać, ponieważ zaraz po nim komputer się wyłącza. Wcześniej grałem w Fifę 11 na tych samych padach i problemu nie było. W komunikacie jest napisane coś o wyłączeniu/włączeniu karty WLAN i zaraz po tym komputer się nagle wyłącza. Sterowniki do karty WLAN są aktualne, próbowałem również przy starych sterownikach. W normalnym użytkowaniu komputer potrafi działać przez wiele godzin bez żadnych problemów. Gdy gram w inne gry, przykładowo Battlefield Bad Company 2 na klawiaturze i myszce żadnych problemów z działaniem komputera nie ma.
Czasem przy działaniu Bluetootha wyskakuje komunikat o błędnym jego działaniu, myszka która działa na Bluetooth nie działa. Z internetu korzystam przez kabel, próbowałem grać zarówno przy włączonym Bkuetooth'cie jak i przy wyłączonym. Przełącznik włączający Bluetooth włącza również łączność bezprzewodową.
Nie wiem czego może dotyczyć problem, może jakieś spięcie w USB czy na płycie głównej?
Dane komputera:
Dell Vostro 3700 17,3' cala
Dysk 500GB - 7200rpm Seagate ST9500420AS
Karta graficzna Geforce GT 330M
Karta sieciowa Realtek PCIe GBE Familz Controler
Karta bezprzewodowa Dell Wireless 1520 Wireless-N WLAN Mini Card, jest Bluetooth - Dell Wireless 365 Bluetooth Module
RAM 4GB Samsung DDR3
Procesor Intel Core i5 M430 2.26GHz
System Windows 7 Home Premium 64-bit
Obydwa pady: Apollo GP-3100 Steel Force
Komputer wyłącza się przy podłączonych padach
- Andziorka
- Kontaktowanie:
Daj logi z dziennika zdarzeń: http://www.hotfix.pl/podglad-zdarzen-za ... -7-a47.htm
'Oto dzień zwycięstwa nad rozumem, głupiej wrażliwości Twej..'
-
Prawdę mówiąc, nie wiem czego szukać w tych logach. Nic nie przypomina tekstu komunikatu, który się wtedy pojawiał, natomiast są jakieś o karcie WLAN
- Komputer nie uzyskał przydziału adresu z sieci (od serwera DHCP) dla karty sieciowej o adresie sieciowym 0xF07BCB430103. Wystąpił następujący błąd: 0x79. Komputer będzie ponawiał próby uzyskania adresu z serwera adresów sieciowych (DHCP).
- Komputer nie uzyskał przydziału adresu z sieci (od serwera DHCP) dla karty sieciowej o adresie sieciowym 0x506313972807. Wystąpił następujący błąd: 0x79. Komputer będzie ponawiał próby uzyskania adresu z serwera adresów sieciowych (DHCP).
- Moduł rozszerzalności sieci WLAN został zatrzymany.
Ścieżka modułu: C:\Windows\System32\bcmihvsrv64.dll
- Realtek PCIe GBE Family Controller is disconnected from network.
- LMS Service cannot connect to Intel(R) MEI driver
- Komputer nie uzyskał przydziału adresu z sieci (od serwera DHCP) dla karty sieciowej o adresie sieciowym 0xF07BCB430103. Wystąpił następujący błąd: 0x79. Komputer będzie ponawiał próby uzyskania adresu z serwera adresów sieciowych (DHCP).
- Komputer nie uzyskał przydziału adresu z sieci (od serwera DHCP) dla karty sieciowej o adresie sieciowym 0x506313972807. Wystąpił następujący błąd: 0x79. Komputer będzie ponawiał próby uzyskania adresu z serwera adresów sieciowych (DHCP).
- Moduł rozszerzalności sieci WLAN został zatrzymany.
Ścieżka modułu: C:\Windows\System32\bcmihvsrv64.dll
- Realtek PCIe GBE Family Controller is disconnected from network.
- LMS Service cannot connect to Intel(R) MEI driver
- Andziorka
- Kontaktowanie:
Wejdź w start->uruchom->wpisz cmd
wpisz:
ipconfig /flushdns
Ustaw następujące DNY-y:
208.67.222.222
208.67.220.220
Przeskanuj komputer na obecność wirusów.
wpisz:
ipconfig /flushdns
Ustaw następujące DNY-y:
208.67.222.222
208.67.220.220
Przeskanuj komputer na obecność wirusów.
-
Skanowany jest regularnie i problemów nie ma. Niestety nie jestem zaawansowanym użytkownikiem i nie umiem tych DNY-ów ustawić, choć wcześniejsze polecenie wykonałem. Jeśli można spytać - jaki jest cel zmiany tych DNY-ów i co to jest?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Wejdź do panelu sterowania->Połączenia sieciowe->kliknij prawoklikem na połączenie sieciowe->Właściwości->znajdź Protokół internetowy (TCP/IP)->kliknij właściwości->wpisz w adresach DNS:
208.67.222.222
208.67.220.220
208.67.222.222
208.67.220.220
-
Znalazłem to o czym napisałeś, z tym że w win 7 to trochę inaczej wygląda. W połączeniach sieciowych mam 3 zakładki - kartę sieciową, bezprzewodową i Microsoft Virtual Wifi - dla wszystkich mam zmienić te DNSy, czy wystarczy dla jednej?
Przeczytałem nieco na ten temat - co ma zmiana DNSów do problemu z wyłączaniem się komputera w przypadku używania padów?
Przeczytałem nieco na ten temat - co ma zmiana DNSów do problemu z wyłączaniem się komputera w przypadku używania padów?
- Andziorka
- Kontaktowanie:
Ustaw dla połączenia, z którego korzystasz. Masz błędy sieciowe, dlatego zaproponowałam zmianę DNS-ów.
-
Właśnie wtedy, kiedy mi się te problemy pojawiły, internet nie był w ogóle podłączony. Później próbowałem z podłączonym przez wifi i było to samo. Gra była na dwóch padach na tym komputerze, nie przez sieć. Generalnie z internetem większych problemów nie mam, choć wiadomo że zawsze mógłby być szybszy 
dla Protokołu internetowego wersji 4 (TCP/IPv4) tylko mogę zmienić, dla wersji 6 nie, ponieważ wyskakuje mi błąd.

dla Protokołu internetowego wersji 4 (TCP/IPv4) tylko mogę zmienić, dla wersji 6 nie, ponieważ wyskakuje mi błąd.
- Andziorka
- Kontaktowanie:
No to spróbuj przeinstalować sterowniki od chipsetu.
-
- Reklama