Problem:
Komputer zawiesza mi się podczas normalnego użytkowania (przeglądanie stron, pisanie dokumentów, gry). Z początku myślałem że może być to wina nowo zakupionego dysku. Wszystko by na to wskazywało ponieważ po podłączeniu starego problem znikał. Po czasie jednak problem znów zaczął się pojawiać - najpierw podczas pracy, potem przy starcie aż w końcu przy samym starcie biosu.
Testowałem oba moduły pamięci memtest86 + (obydwa osobno), wymieniłem zasilacz na Fractal design integra 500W, aktualizowałem bios, sprawdzałem czy nowy dysk ma aktualne firmware bo gdzieś tam na innym forum widziałem podobne problemy i nic. jak się zawieszał tak się zawiesza dalej

Parę dni temu @janpas (mam nadzieję że nie przekręciłem) przeanalizował SMART moich dysków na nowym i starym kabelku no i wartości *(C7) Ultra DMA CRC Error Count* nie uległy zmianie (wskazują na problem transmisji między dyskiem a MoBo). Mam jakiś pogląd że może to być płyta główna.... Karta graficzna raczej nie miałaby na to wypływu... a procesor ?
Proszę o pomoc

Sprzęt:
Fractal design integra 500W
ASRock K8N68PV-GLAN
AMD Athlon(tm) 64 Processor 3200+
2 x Kingston DDR(PC3200) 1024MB RAM
GeForce 8400GS
Samsung HD103SJ (nowy)
Seagate 7200.11 (stary - odłączony)
Windows 7 x64 Proffesional
Pamiętam jeszcze że problem występował też po pierwszej aktualizacji systemu.