Komputer zawiesza się przy tworzeniu kopii zapasowej
-
Witam posiadam win7. Kilka dni temu zaktualizowalem go do win10. Wszytko przebiegło bez problemu. Chciałem sobie wyczyścić trochę dysk d bo system nie miał juz miejsca na wykonanie kopii zapasowej. Trochę poczytałem w necie i usunąłem wszystkie punkty przywracania. Ale w ten sposób usunąłem tylko jakieś 20gb. Zastanawiał mnie jeszcze folder windowsimagebackup trochę poczytałem w necie i tez go usunąłem bo ważył 50gb (nie wiem co to za kopie były jeszcze może win 10 )Teraz mam taki problem ze gdy chce zrobić kopie zapasową na dysku d to gdy dojdzie pasek gdzieś na 3/4 długości komputer się strasznie zamula (zawiesza) i proces staje w miejscu trzeba zrestowac komputer próbowałem już 3 razy i za każdym razem to samo.
- XMan
Kopia zapasowa zajmuje dużo miejsca i chyba jest jeszcze za mało.
Nie wiem jak masz podzielone partycje, może musisz wykonać kopię zapasową na innym dysku ?
Wykonywałeś kopię z systemu czy za pomocą jakiegoś programu ?
PPM (prawym przyciskiem myszki) na Komputer --> Zarządzaj --> Zarządzanie dyskami
- wrzuć screena.
Przykładowo na Windows 7 jest tak.
kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Nie wiem jak masz podzielone partycje, może musisz wykonać kopię zapasową na innym dysku ?
PPM (prawym przyciskiem myszki) na Komputer --> Zarządzaj --> Zarządzanie dyskami
- wrzuć screena.
Przykładowo na Windows 7 jest tak.
kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Re: Komputer zawiesza się przy tworzeniu kopii zapasowej
Mam dwa dyski C i D obydwa po 250 gb. Kopia jest tworzona na dysku D mam tam wolne 120 gb
- XMan
Nie widzę odpowiedzi

-
Narazie nie mam dostępu do komputera to nie zrobię screena. Kopie robiłem przez systemowy program w panelu sterowania
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Raczej nie ma tu powiązania z robieniem kopii zapasowych. Sprawdził bym najpierw stan dysku poprzez HD Tune->Health. Daj screena.
-
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Current pending sector to sektory oczekujące na remap, a zatem są bad sektory na dysku. Stąd spowolnienie. Zaleciłbym skanowanie powierzchni w MHDD dla sprawdzenia ile tego faktycznie jest. Dane jednak trzeba będzie zabezpieczyć, bo jedyna szansa na naprawienie to i tak ich skasowanie poprzez operacje zerowania.
-
Próbowałem zrobić skanowanie tym programem ale chyba nie widzi dysków 
Trochę poczytalem w necie i próbowałem przełączyć tryb kontrolera SATA z AHCI na Compatible ale to tez nie pomogło
-- 28 paź 2015, 22:32 --
Jeszcze jedno pytanie czy operacja zerowania wymaże całkowicie dysk tzn partycje C i D? bo nie chce wgrywac na nowo systemu.

Trochę poczytalem w necie i próbowałem przełączyć tryb kontrolera SATA z AHCI na Compatible ale to tez nie pomogło
-- 28 paź 2015, 22:32 --
Jeszcze jedno pytanie czy operacja zerowania wymaże całkowicie dysk tzn partycje C i D? bo nie chce wgrywac na nowo systemu.
-
- Reklama