Mam pytanie czy monitor na samym początku coś pokazuje? W sensie jak tylko włączysz komputer?
Sprawdź kondensatory na płycie głównej (efekty niepożądane): spuchnięte lub wylane kondensatory
Komunikat no signal - problem z monitorem iiyama
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
-
Nieraz jest tak,że jak włączę komputer to od razu jak włączę monitor to jest komunikat "no signal" ,a czasami mam tak,że ten komunikat jest przed załadowaniem się Windowsa .
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Czyli to nie jest system. Sprawdź kondensatory.
- seba86mu
Jeżeli masz możliwość, sprawdź monitor na innym komputerze.
Ewentualnie wypnij kartę GeForce GTX260 ze złącza PCI-E i sprawdź czy na zintegrowanej karcie monitor działa poprawnie.
Ewentualnie wypnij kartę GeForce GTX260 ze złącza PCI-E i sprawdź czy na zintegrowanej karcie monitor działa poprawnie.
-
Kondensatory są ok . Możliwe że to sprawa BIOS-u ? Może aktualizacja by pomogła ?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Lepiej nie, bo może nie wstać.
Jaki Masz zasilacz, model?
Możesz pożyczyć inny zasilacz i kartę graficzną na spróbowanie?
Albo sprawdzić monitor na innym komputerze?
Jaki Masz zasilacz, model?
Możesz pożyczyć inny zasilacz i kartę graficzną na spróbowanie?
Albo sprawdzić monitor na innym komputerze?
-
Karta graficzna i zasilacz zostały sprawdzone, także na innym komputerze , więc z nimi jest ok .
- seba86mu
A zrobiłeś to o czym napisałem wyżej ?
-
Tak, monitor działa na innym komputerze, a na zintegrowanej karcie graficznej jest dalej ten błąd .
- seba86mu
Skoro odłączyłeś kartę GF GTX260 i na zintegrowanej nadal to samo, to możliwe, że to wina zasilacza, tak jak napisał cosik_ktosik.
Chyba jedynym rozwiązaniem będzie pożyczenie od kogoś zasilacza i sprawdzenie czy problem nadal występuje. Nic innego nie przychodzi mi już do głowy.
Może wypróbuj jeszcze raz wszystkich możliwości, jakie były w tym temacie przedstawiane. Może pominąłeś jakiś krok. Może ktoś wpadnie na coś innego.
Chyba jedynym rozwiązaniem będzie pożyczenie od kogoś zasilacza i sprawdzenie czy problem nadal występuje. Nic innego nie przychodzi mi już do głowy.
Może wypróbuj jeszcze raz wszystkich możliwości, jakie były w tym temacie przedstawiane. Może pominąłeś jakiś krok. Może ktoś wpadnie na coś innego.
-
Właśnie zapomniałem dodać, że testowałem inny , nowy zasilacz i nadal to samo . Więc niemożliwe, żeby to była wina zasilacza . Wydaje mi się, że jednak ściągniecie BIOS-u jest jedynym rozwiązaniem, którego jeszcze nie przetestowałem .
- seba86mu
Aktualizacja BIOS-u prawdopodobnie nic tutaj nie pomoże, skoro na samej zintegrowanej karcie graficznej dzieje się to samo.
Jakim przewodem łączysz monitor i kartę graficzną ? DVI czy D-Sub poprzez adapter ? Jeżeli DVI, to spróbuj przewodem D-Sub. Wypróbuj również inne połączenie ze zintegrowaną kartą.
Jakim przewodem łączysz monitor i kartę graficzną ? DVI czy D-Sub poprzez adapter ? Jeżeli DVI, to spróbuj przewodem D-Sub. Wypróbuj również inne połączenie ze zintegrowaną kartą.
-
Ok, jutro spróbuję .
-- mniej niż minutę temu --
Wypróbowałem ..to samo jest . Już nie mam do tego siły;/
To nie pomożecie mi rozwiązać tego problemu ?
seba86mu pisze:to spróbuj przewodem D-Sub. Wypróbuj również inne połączenie ze zintegrowaną kartą.
Wypróbowałem ..to samo jest . Już nie mam do tego siły;/
To nie pomożecie mi rozwiązać tego problemu ?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Pozostaje sprawdzenie jeszcze raz wszystkiego od początku (głównie podłączeń) i ewentualna aktualizacja Biosu płyty.
-
- Reklama