konfiguracja modemu mobilnego

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
wobler1

Użytkownik

Post24 lip 2012, 20:28

Witam. mam pytanie , poniewaz nie mam zielonego pojecia o informatyce a na dodatek jestem juz w podeszlym wieku. Chce zapytac, czy jak byl uzywany do mobilnego internetu modem Blue Connet w sieci T-Mobile i juz karta sim jest nie aktualna i przeloze do modemu nowa karte sim internetowa sieci Play czy bedzie mozna odbierac internet mobiliny. Prosze o info .Pozdrawaiam Kazimierz.

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post24 lip 2012, 21:00

Będzie, ale muszą byc spełnione następujące warunki.

1) Modem nie może mieć simlocka. Jeśli ma, będzie działał jedynie z jedną siecią.
2) Konieczne może okazać się zmiana kilku ustawień w programie do łączenia. Ale przypuszczam, że teraz używasz programu z T-mobile, a potem zainstalujesz z Play. Więc nie powinno być problemów.

Gdybyś używał Linuksa, instalacja czegokolwiek nie byłaby konieczna. Modem działał by Out of The Box. ;)

Te dwa punkty są najważniejsze. ;)

Oczywiście będzie miło, jeśli podasz co to za modem, i do jakich celów masz zamiar wykorzystywać połączenie.
Ja w weekend wysyłałem szefowi materiały, ok. 10 MB w sobotę i niedzielę. W oba dni wysyłało prawie po 1h, czyli jak widać internet taki za szybki nie jest. ;)
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

Awatar użytkownika
wobler1

Użytkownik

Post25 lip 2012, 22:17

Dziekuje za udzielenie mi informacji na ten temat. Co do modemu to jest Blue connet. Internet mobilny bedzie uzywany tylko sporadycznie i w czasie wyjazdow poza teren zamieszkania I bedzie wykorzystywany amatorsko do przegladania stron i odbierania poczty e-mailowej.Jak sprawdzic ze modem nie posiada simlocka ?. Obecnie juz nie uzywam modemu gdyz minal termin waznosci karty sim T-mobile i zostala zablokowana.Poprostu nie spelnila oczekiwan,kiepski zasieg.Wlasnie chce teraz uruchomic karte internetowa sim w sieci Play. Pozdrawiam

-- 25 lip 2012, 22:17 --

Dziekuje za informacje juz wszystko dziala .Temat do zamkniecia

• Reklama

Wróć do „Problemy”