Konwertowanie DVD za pomocą Freemake Video Converter

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
ZBIGNIEW48

Użytkownik

Post02 cze 2011, 17:29

Po sprawdzeniu w KMPlayer mam następujący wynik co do audio:
Audio #128
ID : 128 (0x80)
Format: AC-3
Format/Info: Auto Coding 3

Natomiast inny film, który po konwersji ma audio ma TE SAME PARAMETRY audio!!!!
Mógłbym wysłać zrzuty ekranu z danymi audio obu filmów, ale nie wiem, czy można je dać na stronę, a jeżeli można to nie wiem jak... Jestem na forum od dzisiaj...:-(

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post02 cze 2011, 17:46

Nietypowy format :(
Zainstalowałeś p/w kodeki które podałem ?
Powinny mieć AC3.
Jeżeli tak to doinstaluj jeszcze AC3Filter.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
W razie dalszych problemów proponuję wcześniejszą konwersję na inny/popularny format audio.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

ZBIGNIEW48

Użytkownik

Post06 cze 2011, 10:02

Mam zainstalowane AC3. Może źle napisałem - Program Freemake konwertuje na kilka formatów. Problem polega na tym, że wpisując film DVD do programu Freemake on przed konwersję pokazuje, że nie widzi audio. To samo dzieje się w programie Any Video Converter. To wygląda tak, że obydwa programy NIE WIDZĄ AUDIO w tym filmie, chociaż jest on w formacie DVD i przy odtwarzaniu MA AUDIO. Po wczytaniu go do programu, którym chcę go konwertować (Freemake, AVD) już przed konwersją te programy NIE WIDZĄ AUDIO. Nie spotkałem się z czymś takim...

-- 06 cze 2011, 10:02 --

Znalazłem w końcu sposób na ten problem - bardzo prosty i skuteczny. Po prostu zgrywam film przez DVD na komputer, a wówczas będę miał takie audio, jakie sobie życzę. W każdym razie dziękuję za chęć pomocy. Może kiedyś znajdę sposób, aby to zrobić w sposób bardziej "techniczny". Pozdrawiam

• Reklama

Wróć do „Problemy”