Kopiowanie a wypalanie pliku na dysku CD

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
stefan

Użytkownik

Post15 wrz 2011, 08:55

Może to naiwne trochę pytanie, ale proszę, może ktoś mi wyjaśni - jaka jest różnica na płycie CD pomiędzy kopiowaniem a wypaleniem.
Na przykład gdy kopiuję plik używając komendy "Zapisz jako" (w Windowsie) lub komendy "Wypal" w programie do wypalania.

I jeszcze 2-gie pytanie - gdy w programie do wypalania (np. JetBee) użyję komendy "Wyczyść", usuwa mi całą zawartość dysku CD-RW, podczas gdy ja chcę usunąć tylko jeden plik. Czy jest na to sposób?

Będę bardzo wdzięczny :? .
S.

Awatar użytkownika
leon1956

Ekspert

Post15 wrz 2011, 14:12

AD 1 - Nie ma żadnej różnicy
AD 2 - Jest na to sposób . W win7 jest to b.proste . Wkładasz CD-RW do napędu , klikasz na mój komputer , następnie prawym przyciskiem myszy na napęd i tam jest opcja - formatuj . Po sformatowaniu ( system plików UDF ) na takim CD-RW jest 574 MB wolnego miejsca i można z niego korzystać jak z pendrive tzn. zapisywać , kopiwać i kasować pliki .
Podobnie jest z DVD-RW , 4,37 GB wolnego . Nie wiem czy to działa na XP .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .

stefan

Użytkownik

Post15 wrz 2011, 15:01

Leon, bardzo Ci dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam. Stef.

Fix00ser

VIP

Post15 wrz 2011, 15:39

Mount Rainier czyli nagrywanie pakietowe na płytach CD umożliwia kasowanie pojedynczych plików lub katalogów

• Reklama

Wróć do „Problemy”