hej.mam laptop lenovo wszystko fajnie gdyby nie to że podczas pisania na klawiaturze zdarza się że włącza się coś innego, kursor zmienia swoje miejsce albo w ogóle nie pisze;/ jest to bardzo uciążliwe i denerwujące:( pomóżcie mi jeśli jest możliwość jakakolwiek żeby coś z tym zrobić
-- 01 sty 2011, 19:02 --
/o
Laptop Lenovo, wyłącza się klawiatura
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
lenovo
Nie wiem za bardzo w czym rzecz bo się jeszcze nie spotkałem z takim czymś, aby klawiatura w ogóle nie pisała.
Natomiast zdarza się takie coś jak:
1. zmiana liter na inne. Wtedy zazwyczaj jest to przełączenie się klawiatury na inny typ języka. U nas w Polsce najlepiej spisuje się nasz układ: Polski (programisty). Ja zalecam nawet usunięci z listy układów klawiatury język Angielski czy Amerykański oraz Polski (214).
2. Wyłącza się ale touchpad. Laptopy posiadają przyciski funkcyjne, które pozwalają na jego wyłączanie. Np w Asusie mam kombinację klawiszy Fn+F8. Jej wciśnięcie powoduje właśnie wyłączenie touchpada. Zobacz czy może nie posiadasz podobnej kombinacji. Jeśli nie widzisz w oznaczeniach na klawiaturze (zazwyczaj dodatkowe kolory: niebieski lub zielony), to instrukcja powinna być pomocna.
Natomiast zdarza się takie coś jak:
1. zmiana liter na inne. Wtedy zazwyczaj jest to przełączenie się klawiatury na inny typ języka. U nas w Polsce najlepiej spisuje się nasz układ: Polski (programisty). Ja zalecam nawet usunięci z listy układów klawiatury język Angielski czy Amerykański oraz Polski (214).
2. Wyłącza się ale touchpad. Laptopy posiadają przyciski funkcyjne, które pozwalają na jego wyłączanie. Np w Asusie mam kombinację klawiszy Fn+F8. Jej wciśnięcie powoduje właśnie wyłączenie touchpada. Zobacz czy może nie posiadasz podobnej kombinacji. Jeśli nie widzisz w oznaczeniach na klawiaturze (zazwyczaj dodatkowe kolory: niebieski lub zielony), to instrukcja powinna być pomocna.
- Maciak Plock
- Kontaktowanie:
Może po prostu nieświadomie dotykasz kciukiem czy innym palcem touchpada? Ja tak miałemkursor zmienia swoje miejsce
- XMan
Również nie zrozumiałem.
Kiedyś miałem podobny problem i pomógł TouchFreeze 1.0.2
Kiedyś miałem podobny problem i pomógł TouchFreeze 1.0.2
-
- Reklama