Nie wiem jak to w temacie napisać żeby wszyscy wiedzieli o co chodzi więc proszę o wyrozumiałość.Mam taki problem,nagrałem sobie w nero 9 płyty cd z muzyką i chciałem je sprawdzić na kompie czy się nagrały dobrze ale niestety napęd pokazuje płytę jako nośnik wielokrotnego użytku.Po włożeniu płyty w mój komputer pokazuje że płyta czysta a jak włożę ją do odtwarzacza to jest nagrana.Co robić?
Dodam że chodzi o płyty nagrane na moim kompie bo sprawdzałem inne płyty i jest ok,proces nagrywania i zapisu przebiega jak zwykle do tej pory.
Laptop nie czyta cd
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
-
Laptop nie czyta cd
Przeszło mi to przez myśl ale nigdzie nie mogłem znaleźć tej opcji w nero 9.W nero 6 wiem gdzie to jest a tu tego nie mogę się doszukać.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Laptop nie czyta cd
hmm, też nie wiem, dawno nie miałem nero, a już na pewno nie wyżej niż 6 
Jeszcze jest inna możliwość, firmware nagrywarki do upgradu.

Jeszcze jest inna możliwość, firmware nagrywarki do upgradu.
-
Laptop nie czyta cd
Sprawdziłem,podczas nagrywania audio cd nie ma możliwości zamknięcia płyty a podczas nagrywania cd mp3 jest taka możliwość.
- LupeR
Laptop nie czyta cd
Nero 9 sam zamyka sesje,możesz jeszcze sprawdzić czy po nagraniu CD jest 0 wolnego miejsca na niej,to oznacza że sesja została zamknięta. Spróbuj nagrać płytkę wolniejszą prędkością,kup innej firmy nie jakiś badziew z supermarketu. Jak dobrze pamiętam to nagrywanie w Nero 9 nie było trudne(wypaliłem parę sztuk i było dobrze).Nie wrzucaj muzyki w folderze.W jakim formacie masz utwory które chcesz nagrać?(mp3,wave,flac).Jaki masz system operacyjny? Może użyj innego programu.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
Laptop nie czyta cd
Płyty dobrej jakości,muzyka w formacie mp3 system windows 7.A kiedyś nie było problemu.Ostatnio miałem problemy bo wogóle napędu nie było w mój komputer.Szukałem sterowniki ale nie mogę znaleźć.Taki mam napęd HL-DT-ST DVDRAM GT30N ATA Device.Może podpowiecie gdzie mogę znaleźć do tego stery.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Laptop nie czyta cd
A zobacz punkt 3c i 4 http://www.hotfix.pl/znikniecie-napedu- ... tp-a14.htm
-
Laptop nie czyta cd
Więc tak,płyty które nagrałem na laptopie nie dało się na nim odczytać,na innym kompie działały,inne płyty nagrane na innym kompie czytał bez problemu.Zapodałem mu płytę czyszczącą na 15 min i
działa
.
Takie to było proste,czemu wcześniej nie wpadłem na to.Dzięki za aktywność,myślę że temat do zamknięcia.

Takie to było proste,czemu wcześniej nie wpadłem na to.Dzięki za aktywność,myślę że temat do zamknięcia.
-
- Reklama