Laptop sam przechodzi w stan Hibernacji

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Stiven89

Użytkownik

Post23 mar 2011, 09:57

WITAM!
Mam laptopa Pavilion dv6000 i jest taka sprawa ze podczas pobierania, lub nawet zostawienia kompa na noc przechodzi on w stan Hibernacji. Wszystkie ustawienia zasilania sa na "NIGDY", powiem za mam podłączony po kompa dysk zew. "na stałe" 1tera i podkładkę chłodzącą i kiedyś chodził na Viście teraz zainstalowałem Windows 7.
Ma ktoś jakieś pomysły.
Z góry dzięki za pomoc.
Ostatnio zmieniony 23 mar 2011, 12:38 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu tematu, poprawiłem pisownię, dodałem polskie znaki diakrytyczne.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post23 mar 2011, 12:39

Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Stiven89

Użytkownik

Post23 mar 2011, 16:51

Dzięki ale widzisz to mnie nie zadowala do końca bo nie chce czegos usuwać i później dodawać, ale sposób fajny ;) może ktoś coś jeszcze podpowie...

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post23 mar 2011, 18:07

Spróbuj przez powercfg.exe wymusić stosowanie danego planu (tam gdzie Masz "Nigdy" ustawione wszędzie).

Wszystkie czynności wykonujemy w konsoli.

Przykład:

Listujemy schematy

Kod: Zaznacz cały

powercfg -list

Spisujesz GUID schematu

Teraz aplikujemy wybrany schemat

powercfg -setactive GUID

W miejsce GUID wpisz ciąg znaków wyłuskany przy pomocy wcześniejszego polecenia.

Później sprawdź czy wszystko jest ok.

powercfg -getactivescheme

Jeśli polecenie wypluje, że stosujesz schemat który aktywowałeś przed chwilką to wszystko jest oki.

Po zaaplikowaniu planu poprzez powercfg zobacz jak będzie sprawował się Twój system.

Pozdr.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

• Reklama

Wróć do „Problemy”