WITAM!
Mam laptopa Pavilion dv6000 i jest taka sprawa ze podczas pobierania, lub nawet zostawienia kompa na noc przechodzi on w stan Hibernacji. Wszystkie ustawienia zasilania sa na "NIGDY", powiem za mam podłączony po kompa dysk zew. "na stałe" 1tera i podkładkę chłodzącą i kiedyś chodził na Viście teraz zainstalowałem Windows 7.
Ma ktoś jakieś pomysły.
Z góry dzięki za pomoc.
Laptop sam przechodzi w stan Hibernacji
-
Ostatnio zmieniony 23 mar 2011, 12:38 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu tematu, poprawiłem pisownię, dodałem polskie znaki diakrytyczne.
Powód: korekta tytułu tematu, poprawiłem pisownię, dodałem polskie znaki diakrytyczne.
- XMan
-
Dzięki ale widzisz to mnie nie zadowala do końca bo nie chce czegos usuwać i później dodawać, ale sposób fajny
może ktoś coś jeszcze podpowie...

- rokko
- Kontaktowanie:
Spróbuj przez powercfg.exe wymusić stosowanie danego planu (tam gdzie Masz "Nigdy" ustawione wszędzie).
Wszystkie czynności wykonujemy w konsoli.
Przykład:
Listujemy schematy
Spisujesz GUID schematu
Teraz aplikujemy wybrany schemat
W miejsce GUID wpisz ciąg znaków wyłuskany przy pomocy wcześniejszego polecenia.
Później sprawdź czy wszystko jest ok.
Jeśli polecenie wypluje, że stosujesz schemat który aktywowałeś przed chwilką to wszystko jest oki.
Po zaaplikowaniu planu poprzez powercfg zobacz jak będzie sprawował się Twój system.
Pozdr.
Wszystkie czynności wykonujemy w konsoli.
Przykład:
Listujemy schematy
Kod: Zaznacz cały
powercfg -list
Spisujesz GUID schematu
Teraz aplikujemy wybrany schemat
powercfg -setactive GUID
W miejsce GUID wpisz ciąg znaków wyłuskany przy pomocy wcześniejszego polecenia.
Później sprawdź czy wszystko jest ok.
powercfg -getactivescheme
Jeśli polecenie wypluje, że stosujesz schemat który aktywowałeś przed chwilką to wszystko jest oki.
Po zaaplikowaniu planu poprzez powercfg zobacz jak będzie sprawował się Twój system.
Pozdr.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
- Reklama