Opisze problem jak w temacie, a mianowicie po jakimś czasie, różnie w zależności, raz po pół godzinie raz nawet po 7 godzinach wyłącza mi się laptop dell inspirion, tak jakbym odłączył go od zasilania. Chcę podkreślić, że to nie jest problem przegrzewania gdyż komputer wyczyściłem i wiatrak chodzi jak należy, nie przegrzewa się. Laptop był wczesniej w naprawie i została wymieniona karta graficzna. Nie jestem pewien czy to może być problem złego podłączenia sprzętu, ponieważ jak go rozkręciłem to w środku latały dwie śrubki
Laptop - sam się wyłącza
-
maciek11112222

Laptop - sam się wyłącza
Witam,
Opisze problem jak w temacie, a mianowicie po jakimś czasie, różnie w zależności, raz po pół godzinie raz nawet po 7 godzinach wyłącza mi się laptop dell inspirion, tak jakbym odłączył go od zasilania. Chcę podkreślić, że to nie jest problem przegrzewania gdyż komputer wyczyściłem i wiatrak chodzi jak należy, nie przegrzewa się. Laptop był wczesniej w naprawie i została wymieniona karta graficzna. Nie jestem pewien czy to może być problem złego podłączenia sprzętu, ponieważ jak go rozkręciłem to w środku latały dwie śrubki
ale na razie wolałem to zostawić i spytać was. Nie mam już możliwości zwrócenia go do serwisu.
- robiwielki

- Kontaktowanie:
Laptop - sam się wyłącza
A to teraz laptop nie działa, bo rozkręcony?? Bo jak byś złożył i włączył to sprawdź:
Włączamy program "HWMonitor" Tworzenie screenu (zrzutu) ekranu, i wrzucanie obrazków na hosting.
I taki plik można umieszczać na forum za pomocą Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i podajesz linka.
Plik do pobrania:
HWMonitor
kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Włączamy program "HWMonitor" Tworzenie screenu (zrzutu) ekranu, i wrzucanie obrazków na hosting.
I taki plik można umieszczać na forum za pomocą Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i podajesz linka.
Plik do pobrania:
HWMonitor
kliknij aby powiększyć:
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
-
maciek11112222

- XMan

Laptop - sam się wyłącza
Pomimo tego sprawdź temperatury tak jak p/w pisze robiwielki
Wina serwisu.
Jak dalej latają to mogą powodować jakieś "zwarcie".
Sprawdź jeszcze:
http://www.hotfix.pl/resetowanie-bios-u ... ra-a21.htm
- Load Optimized Defaults
Laptop wyłącza się na zasilaniu czy z baterii
Posiadasz prawidłowo ustawione opcje zasilania ?
Na stacjonarnym komputerze jest tak:

Na laptopie nie pamiętam ale chyba jeszcze są dodatkowe opcje np. bateria ?
W Menedżerze urządzeń nie ma żadnych żółtych wykrzykników lub znaków zapytania ?
Oprócz tego możesz jeszcze sprawdzić:
sprzet-komputerowy/analiza-smart-s-m-a-r-t-dysku-twardego-t30.html
http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi ... m-a204.htm
Nie jestem pewien czy to może być problem złego podłączenia sprzętu, ponieważ jak go rozkręciłem to w środku latały dwie śrubki
Wina serwisu.
Jak dalej latają to mogą powodować jakieś "zwarcie".
Laptop był wczesniej w naprawie i została wymieniona karta graficzna.
Sprawdź jeszcze:
http://www.hotfix.pl/resetowanie-bios-u ... ra-a21.htm
Trzeci sposób -> Reset poprzez wczytanie fabrycznych (domyślnych) ustawień BIOS-u z poziomu BIOS-u.
- Load Optimized Defaults
Laptop wyłącza się na zasilaniu czy z baterii
Posiadasz prawidłowo ustawione opcje zasilania ?
Na stacjonarnym komputerze jest tak:

Na laptopie nie pamiętam ale chyba jeszcze są dodatkowe opcje np. bateria ?
W Menedżerze urządzeń nie ma żadnych żółtych wykrzykników lub znaków zapytania ?
Oprócz tego możesz jeszcze sprawdzić:
sprzet-komputerowy/analiza-smart-s-m-a-r-t-dysku-twardego-t30.html
http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi ... m-a204.htm
- robiwielki

- Kontaktowanie:
Laptop - sam się wyłącza
Widzę ze temperatury są w normie, to pozostało wykluczyć następna rzecz jaka jest latające śrubki, jak to powiedział XMan
A potem, jeśli nie to, to następnie reset, ale to już masz opisane wyżej przez kolegę.
XMan pisze:Jak dalej latają to mogą powodować jakieś "zwarcie".
A potem, jeśli nie to, to następnie reset, ale to już masz opisane wyżej przez kolegę.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
-
maciek11112222

Laptop - sam się wyłącza
Przywróciłem ustawienia fabryczne karty,
Opcje zasilania były w porządku,
Chodzi o to, że laptop czy to na baterii czy na ładowarce wyłącza się tak jakbym przykładowo wyłączył go przyciskiem zasilania, albo odcięli prąd w domu.
Temperatury w normie, jeżeli teraz po jakimś czasie się wyłączy to jestem na 90% przekonany, że jest to wina niewłaściwego albo niedokładnego rozkręcenia i podłączenia sprzętu przez serwis. Tu kolejne pytanie, czy da się sprawdzić czy karta graficzna którą mi włożyli jest w 100% procentach sprawna?
Opcje zasilania były w porządku,
Chodzi o to, że laptop czy to na baterii czy na ładowarce wyłącza się tak jakbym przykładowo wyłączył go przyciskiem zasilania, albo odcięli prąd w domu.
Temperatury w normie, jeżeli teraz po jakimś czasie się wyłączy to jestem na 90% przekonany, że jest to wina niewłaściwego albo niedokładnego rozkręcenia i podłączenia sprzętu przez serwis. Tu kolejne pytanie, czy da się sprawdzić czy karta graficzna którą mi włożyli jest w 100% procentach sprawna?
- Kaen1227

Laptop - sam się wyłącza
Tu kolejne pytanie, czy da się sprawdzić czy karta graficzna którą mi włożyli jest w 100% procentach sprawna?
Tak, jeżeli ją wyjmiesz i podłączysz do innego laptopa.
-
- Reklama