Po aktualizacji z Windowsa 8 do Windows'a 8.1 nie działa dźwięk, próba aktualizacji automatycznej sterowników kończy się napotkaniem problemu , przy próbie instalacji przez Slim Drivers kończy się komunikatem : zamknij program i spróbuj ponownie
Chodzi tutaj o Audio Device on High Definition Audio Bus które za nic nie chce współpracować
Karta dźwiękowa Realtek .ale dokładnie jaka nie mam jak sprawdzić .bo pisze że jej nie ma
Model laptopa: SONY VAIO SVE1512M6EB
\
Laptop Sony VAIO- Brak dźwięku
- XMan
Odinstaluj Slim Drivers.
Przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.
kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Sprawdź instalację sterowników audio w trybie zgodności z Windows 8 lub Windows 7 SP1.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.
kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Sprawdź instalację sterowników audio w trybie zgodności z Windows 8 lub Windows 7 SP1.
-
Już dawno to zrobiłem zanim to napisałeś i d***.
Nie zostaje mi nic innego jak iść do miejsca zakupu na to wygląda żeby mi na świeżo postawili Windowsa 8.0
Microsoft Potrafi ludzią utrudnić życie gdyby tylko ta instalacja nie usunęła możliwośći przywrócenia do stanu fabrycznego(laptop jakby był dopiero co kupiony),lub samych ustawień do początkowych (nie wpływa na dokumenty i pliki uzytkownika ale sterowniki itd przywraca) to byłoby wszystko w porzo ale MS zawsze ludzią w oczy kłuje
-- 23 gru 2013, 18:45 --
Opisałem ten problem na 6 forach i nigdzie żadnej odpowiedzi
Tak nawiasem dodajcie możlowość dodawania załączników z kompa bo chciałem ss'y załączyć i report z EVERESTA
Nie zostaje mi nic innego jak iść do miejsca zakupu na to wygląda żeby mi na świeżo postawili Windowsa 8.0
Microsoft Potrafi ludzią utrudnić życie gdyby tylko ta instalacja nie usunęła możliwośći przywrócenia do stanu fabrycznego(laptop jakby był dopiero co kupiony),lub samych ustawień do początkowych (nie wpływa na dokumenty i pliki uzytkownika ale sterowniki itd przywraca) to byłoby wszystko w porzo ale MS zawsze ludzią w oczy kłuje
-- 23 gru 2013, 18:45 --
Opisałem ten problem na 6 forach i nigdzie żadnej odpowiedzi

Tak nawiasem dodajcie możlowość dodawania załączników z kompa bo chciałem ss'y załączyć i report z EVERESTA
- XMan
Na tym systemie nie EVEREST tylko:
Tworzenie screenu (zrzutu) ekranu. Wrzucanie obrazków na hosting.
PicPick - tworzymy zrzuty ekranu.
Screeny wrzucasz na zewnętrzny serwer a na forum podajesz tylko link do nich lub miniaturkę.
Przykładowo na:
Zobacz jeszcze te sterowniki:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
W razie problemów również w innym trybie zgodności...
-
Ok pobrałem te sterowniki (równierz wpadłem na ten pomysł wcześniej żeby wejść na oryginalną strone realteka i pobrać stery)ale wyskakuje komunikat:
Wystąpił błąd -5009 : 0x8002802b
Sprawdź,czy wcześniejsze procesy instalacji zostały zakończone oraz czy zostały zamknięte inne aplikacje
Jeśli nie można usunąć błędu skontaktuj się z sprzedawcą : Realtek Semiconductor Corp
przy końcu instalacji to samo jest na wszystkich instalatorach typu instalshield
Pewnie brakuje w systemie jakiś plików po tej aktualizacji z 8.0 do 8.1 kiedyś był taki program co dogrywał sam brakujące pliki dll i pliki rejestru itd. ale nazwy nie pamiętam a był darmowy na 13 dni czy coś takiego (napewno nie TuneUp czy jv16powertools ani też system mechanic)
Wystąpił błąd -5009 : 0x8002802b
Sprawdź,czy wcześniejsze procesy instalacji zostały zakończone oraz czy zostały zamknięte inne aplikacje
Jeśli nie można usunąć błędu skontaktuj się z sprzedawcą : Realtek Semiconductor Corp
przy końcu instalacji to samo jest na wszystkich instalatorach typu instalshield
Pewnie brakuje w systemie jakiś plików po tej aktualizacji z 8.0 do 8.1 kiedyś był taki program co dogrywał sam brakujące pliki dll i pliki rejestru itd. ale nazwy nie pamiętam a był darmowy na 13 dni czy coś takiego (napewno nie TuneUp czy jv16powertools ani też system mechanic)
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Najpierw zobacz sterowniki chipsetu płyty głównej a potem patrz na sterowniki realteka. Może być jednak mały problem, bo windows 8.1 jest stosunkowo młody, więc nie wiadomo czy Twój system jest już tutaj obsługiwany.
-
- Reklama