Livebox pytanie

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
rogers

Użytkownik

Livebox pytanie

Post20 lis 2013, 20:21

Witam, zainstalowalem liveboxa 2.0 i sa do niego podłączone 2 laptopy przez wifi. konfiguracje przeprowadzilem przez ethernet na jednym z laptopów. oprocz tego mam telefon voip.
pytanie brzmi, czym sa urządzenia które w zakladce DNS pojawiają się oprocz 2 laptopów?

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

wiem czym sa 3 ostatnie komputery (zakladam ze "komputer" to ten, przez ktory skonfigurowalem liveboxa?). moje pytanie brzmi czym sa pc2, pc3, pc4?
chodzi o to, ze podejrzewam (w sumie to jestem pewny) ze mam komputer na podsłuchu albo jakis keylogger. na komputerze zrobilem wszystko co mozliwe lacznie z formatem (a problem wciaz istnieje), dlatego zastanawiam sie czy nie jest to kwestia zhackowanej sieci. czytałem cos o otwartych portach, przejeciu pakietow etc ale jest to dla mnie czarna magia. od czasu do czasu wlaczaja sie bluescreeny, no i moze jeszcze to, ze ktos majstrował mi w facebooku. czy istnieje mozliwosc, ze ktos przejmuje calkowita kontrole nad komputerami, ktore znajduja sie w mojej sieci?

ps. jestem zielony jezeli chodzi o sprawy zwiazane z informatyka.

• Reklama

Wróć do „Problemy”