Mało pamięci na dysku C
- erykom
Mało pamięci na dysku C
Dziś zauważyłem ze wyskoczył mi komunikat "za mało miejsca na dysku C".Ostatnio miałem jeszcze 10G wolnej pamięci a teraz mam tylko 3G,można coś z tym zrobić?
- seba86mu
Mało pamięci na dysku C
Wykonaj czyszczenie programem => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników => Analiza => Uruchom Cleaner
Możesz również użyć aplikacji => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Odinstaluj zbędne programy i gry z partycji C, a jeżeli korzystałeś z nich zainstaluj je na innej partycji.
Możesz zmienić lokalizację folderu Moje dokumenty z partycji systemowej C na inną partycję, np. D.
Kliknij prawym przyciskiem myszki na folderze Moje dokumenty => Właściwości i zmień ścieżkę lokalizacji, np. na:
D:\Moje dokumenty\
Obecna zawartość tego folderu zostanie przeniesiona z partycji systemowej.
W zależności od rozmiaru zawartości folderu Moje dokumenty przenoszenie go może trochę potrwać.
Tutaj masz bardziej szczegółową instrukcję => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na koniec możesz wykonać defragmentację dysku => http://www.hotfix.pl/darmowe-programy-d ... h-a129.htm
Możesz również użyć aplikacji => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Odinstaluj zbędne programy i gry z partycji C, a jeżeli korzystałeś z nich zainstaluj je na innej partycji.
Możesz zmienić lokalizację folderu Moje dokumenty z partycji systemowej C na inną partycję, np. D.
Kliknij prawym przyciskiem myszki na folderze Moje dokumenty => Właściwości i zmień ścieżkę lokalizacji, np. na:
D:\Moje dokumenty\
Obecna zawartość tego folderu zostanie przeniesiona z partycji systemowej.
W zależności od rozmiaru zawartości folderu Moje dokumenty przenoszenie go może trochę potrwać.
Tutaj masz bardziej szczegółową instrukcję => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na koniec możesz wykonać defragmentację dysku => http://www.hotfix.pl/darmowe-programy-d ... h-a129.htm
- erykom
Mało pamięci na dysku C
Ok dzięki.
-
Mało pamięci na dysku C
WinDirStat lub SpaceSniffer dokładnie wylistuje co gdzie oraz wielkość
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- Reklama