Mało pamięci na dysku C

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
erykom

Użytkownik

Mało pamięci na dysku C

Post08 wrz 2012, 13:18

Dziś zauważyłem ze wyskoczył mi komunikat "za mało miejsca na dysku C".Ostatnio miałem jeszcze 10G wolnej pamięci a teraz mam tylko 3G,można coś z tym zrobić?

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Mało pamięci na dysku C

Post08 wrz 2012, 14:40

Wykonaj czyszczenie programem => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników => Analiza => Uruchom Cleaner
Możesz również użyć aplikacji => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Odinstaluj zbędne programy i gry z partycji C, a jeżeli korzystałeś z nich zainstaluj je na innej partycji.

Możesz zmienić lokalizację folderu Moje dokumenty z partycji systemowej C na inną partycję, np. D.
Kliknij prawym przyciskiem myszki na folderze Moje dokumenty => Właściwości i zmień ścieżkę lokalizacji, np. na:
D:\Moje dokumenty\
Obecna zawartość tego folderu zostanie przeniesiona z partycji systemowej.
W zależności od rozmiaru zawartości folderu Moje dokumenty przenoszenie go może trochę potrwać.
Tutaj masz bardziej szczegółową instrukcję => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Na koniec możesz wykonać defragmentację dysku => http://www.hotfix.pl/darmowe-programy-d ... h-a129.htm

Awatar użytkownika
erykom

Użytkownik

Mało pamięci na dysku C

Post08 wrz 2012, 15:10

Ok dzięki.

Fix00ser

VIP

Mało pamięci na dysku C

Post08 wrz 2012, 15:38

WinDirStat lub SpaceSniffer dokładnie wylistuje co gdzie oraz wielkość
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników