Tablet- Vedia X36 1,2GHz 9,7 IPS 1GB 8GB Android 4.0
Oddałem go 2 tygodnie temu do serwisu, bo mam go jeszcze na gwarancji. Nie działał mi mikrofon, strasznie słabo mnie było słychać a nie było żadnych ustawień do mikrofonu. Dostałem go z powrotem po 3 dniach- bardzo szybko (a najpierw kazali mi czekać ok. 2 tygodnie) w papierach mam napisane że mikrofon został wymieniony na nowo. I okej teraz działa pięknie. Słychać mnie doskonale, lecz nie wiem czy zrobili mi na złość ale od tamtej pory, gdy mi go zwrócili to żeby połączyć się z internetem to muszę stać w tym samym pokoju co mam router. W pokoju obok już mi nie łapie internetu to jest na prawdę straszne. Wcześniej tak nie miałem, internet odczytywało mi w całym domu CAŁYM !!! Nie mówiąc o podwórku, bo też tam miałem internet. A teraz z pokoju 3-4 metry nie mogę się oddalić. Nawet jak tablet przystawię do samego routera to mi wyskakuje o jedną kreskę mniej i pisze że mam zasięg dobry (dla porównania wcześniej w pokoju obok w którym teraz mi nie łapie w cale zasięg miałem zasięg pełny (bardzo dobry)) Naprawili mi jedno a zepsuli drugie. POMOCY !!! Co mam zrobić ? Oddać jeszcze raz tam do serwisu czy może coś nie tak ? Sprawdzałem innymi urządzeniami jak Smartfon i laptop i wynik pozytywny wszystko działa w całym domu internet idealny, ale na tablecie już nie... Bawiłem się troszkę zmianami kanałów w routerze, ale to i tak nic nie pomogło... Byłem w niemczech na wakacjach przez tydzien i tam ten sam problem miałem co u siebie w domu czyli wszędzie działa ( laptop, smartfon ) bo specjalnie sprawdzałem wszystko działa tylko nie mi w tablecie. Więc doszedłem do wniosku że to nie jest wina routera czy internetu bo jak na innych urządzeniach dziala idealnie to mi też powinno. Więc to wina tabletu, zresztą wcześniej nie było tego problemu i wszystko działało. Problem się zaczął, gdy odebrałem go z naprawy. Obywatele Pomożecie ????
Mam problem z Tabletem- Słabe Wi-Fi
- greh
- Kontaktowanie:
Vedia? To chyba jakiś nie firmowy tablet? Widać wymieniając mikrofon otworzyli Puszkę Pandory z innymi usterkami, które były skrzętnie ukryte, lub sami coś niechcący uszkodzili. Nie pozostanie Ci nic innego, jak udać się do nich raz jeszcze i przedstawić problem. Lecz kto wie, może u nich będzie działał jak należy? Jeśli tak, to nie będzie innego wyjścia, jak przeprowadzić się do nich do sklepu. 

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Oddaj ponownie, zazwyczaj antena jest to drut podłączany do takiego bolca. Widocznie go nie podpięli i łapie tylko na tym bolcu.
- puszekmalina
Oddałem... I masakra, oddali mi go po 26 dniach... Przetrzymywali go pewnie... I odpisali mi że tablet nie odbiega on parametrami od innych urządzeń tego typu... Więc nie zrobili nic, ponieważ problemu nie widzą... Internet jest ? Jest... Więc zrobili tak jak się spodziewałem. Czekałem prawie miesiąc czasu na to, aby usłyszeć że nie zrobili nic !
Co mam teraz zrobić ? Dalej mam ten sam problem. Czy istnieje możliwość zwiększenia zasięgu ? Np. jakieś antenki jak do komputera łapiące zasięg wifi ? Czekam na jakieś sugestie...
Co mam teraz zrobić ? Dalej mam ten sam problem. Czy istnieje możliwość zwiększenia zasięgu ? Np. jakieś antenki jak do komputera łapiące zasięg wifi ? Czekam na jakieś sugestie...
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Można dokupić extender sieci ale to najlepiej przez Internet, bo gdyby nic to nie dało to jest 10 dni na zwrot.
-
Jaki to ma chipset ? Próbowałeś aktualizować oprogramowanie ?
- puszekmalina
Nie wiem jaki, nie ma problemu ze sprawdzeniem. Dane na temat tabletu podałem na samym początku. Po wpisaniu samego modelu tabletu powinny wyskoczyć wszystkie dokładne dane. Aktualizuję swój tablet na bieżąco i jest całkowicie aktualny.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
To nic raczej nie da, moim zdaniem to wina tabletu, jakieś uszkodzenie ciągle.
- puszekmalina
Spróbuję oddać go do naprawy jeszcze raz. Ostatnio mi napisali że wifi nie działa, ale to nie prawda bo działa tylko że ma bardzo słaby zasięg i źle to sprecyzowali może dla tego mi nie uznali tego. Tam w środku podobno jest taki mały drucik to może przy naprawie mikrofonu go naruszyli, jak potelepię czasem tabletem to tak na ok. 5 sek. wskoczy mi pełny zasięg ale znów wraca na jedną kreskę- zdarza się to bardzo rzadko. By mieć pełny zasięg a tylko w tedy internet działa najszybciej muszę tablet położyć przy samym Liveboxie i czekam aż mi się np. jakaś aplikacja pobierze. We wtorek oddam go jeszcze raz, nie możliwe żeby mi tego nie zrobili w końcu na gwarancji jest... Mam powoli tego wszystkiego dość.
Gdy tablet wróci z naprawy, raczej łaski nie robią by mi go naprawić, to postaram się napisać jakieś krótkie sprawozdanie z takowej "naprawy" i zobaczymy co dalej. Myślę że będzie w końcu działał po prawnie jak "jak na początku" jeśli chodzi o zasięg z wifi... Mam w nim wbudowany jeszcze 3G tylko żeby go wykorzystać musiałbym coś więcej na ten temat poczytać...
Gdy tablet wróci z naprawy, raczej łaski nie robią by mi go naprawić, to postaram się napisać jakieś krótkie sprawozdanie z takowej "naprawy" i zobaczymy co dalej. Myślę że będzie w końcu działał po prawnie jak "jak na początku" jeśli chodzi o zasięg z wifi... Mam w nim wbudowany jeszcze 3G tylko żeby go wykorzystać musiałbym coś więcej na ten temat poczytać...
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Czyli brak styku, opisz im to dokładnie.
-
- Reklama