Post14 lip 2009, 21:58
No cóż, moje zdanie już znasz, tego typu efekt według mnie dotyczy wyłącznie aplikacji kompresującej. Z tego co widzę AdMuncher tylko blokuje reklamy i w żaden sposób nie przyczynia się do pogorszenia jakości zdjęć na stronach. Proces BC jest domyślnie uruchamiany podczas każdego logowania do systemu więc to że aplikacja kliencka jest nieaktywna jeszcze nic nie oznacza.
Proces przynależny do kompresora to bmwebcfg.exe (aplikacje bmop.exe, bmctl.exe).
Jak zerkniesz na usługi systemowe to będziesz mógł zauważyć usługę przynależną do BC czyli wspomnianą Bytemobile Web Configurator (C:\WINDOWS\system32\bmwebcfg.exe).
Wyłącz ją całkowicie, wyczyść cache przeglądarki, ponownie uruchom komputer i zobacz jak sprawa ma się przy całkowicie wyłączonej usłudze. Nie ma prawa już czegokolwiek kompresować, gdyż jest nieaktywna. Jeżeli pomimo to obrazy będą kompresowane to jednak przyczyna tkwi gdzieś indziej.
-- Dzisiaj, 22:24 --
Z ciekawości sprawdziłem jak sprawa ma się przy zastosowaniu Ad Muncher i jednak program kompresuje grafikę. Więc najprawdopodobniej to jest winowajca.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówNa stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google
»» kontakt<małpa>techformator.plW sprawach IT nie pomagam na PW