Marna jakość stron www --- tło i obrazki

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Mavors

Użytkownik

Post14 lip 2009, 20:55

Witam
Nie wiem dlaczego, ale w mojej Operze jak i innych przeglądarkach ( Firefox i IE także sprawdzałem) wyświetlane obrazki są marnej jakości na wszystkich przeglądanych stronach... Mimo, że kolory w systemie ustawione są na 32bity, a rozdzielczość na 1280x800. Podobnie dzieje się z menu i logo na stronach... :@ A oto przykłady"
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Jak widać... :o
Z góry dzięki za pomoc

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Marna jakoś stronn www --- tło i obrazki

Post14 lip 2009, 21:12

Kombinowałeś coś ze sterownikami karty graficznej albo chipsetu płyty głównej ?
Jaki posiadasz monitor ? LCD czy CRT ? Ile cali ?

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post14 lip 2009, 21:19

Posiadasz jakąś aplikację typu blueconnect compressor, Cproxy lub inną aplikację kliencką (proxy), która aby zmniejszyć limity i przyśpieszyć przeglądanie stron kompresuje zawartość przeglądanej strony WWW? Tego typu objawy są właśnie charakterystyczne dla tego typu aplikacji.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Mavors

Użytkownik

Post14 lip 2009, 21:27

seba86mu:

Kod: Zaznacz cały

Kombinowałeś coś ze sterownikami karty graficznej albo chipsetu płyty głównej ?
Jaki posiadasz monitor ? LCD czy CRT ? Ile cali ?

Ze sterownikami nic nie kombinowałem, a monitor to przy laptopie aristo prestige 1800 --- LCD

seba86mu:
Pomysł dobry... Mam blueconnect manager ale tam nie ma kompresji... zreszta łącze się ręcznie a nie przez niego... :faja:
Tak więc raczej ani jedno ani drugie... sam kombinuje juz cały dzień...

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post14 lip 2009, 21:32

Jak nie ma, jak blueconnect manager zawiera przecież w sobie moduł kompresujący? Wyłącz tą aplikację (zabij jej proces) i przekonasz się że to jest właśnie przyczyna problemu.
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl

Mavors

Użytkownik

Post14 lip 2009, 21:40

rokko żaden proces zwiazany z blueconnectem nie jeste aktywny... łącze się klikając w na połączenie sieciowe... jeszcze jedeyne co to podejrzewam Admuncher do blokady reklam... oszczedza dużo danych, ale może i on ma w tym udział... :?:
Zreszta wcześniej używałem Blueconnect do połączęń ale stronki i obrazki wyglądały normalnie...

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post14 lip 2009, 21:58

No cóż, moje zdanie już znasz, tego typu efekt według mnie dotyczy wyłącznie aplikacji kompresującej. Z tego co widzę AdMuncher tylko blokuje reklamy i w żaden sposób nie przyczynia się do pogorszenia jakości zdjęć na stronach. Proces BC jest domyślnie uruchamiany podczas każdego logowania do systemu więc to że aplikacja kliencka jest nieaktywna jeszcze nic nie oznacza.

Proces przynależny do kompresora to bmwebcfg.exe (aplikacje bmop.exe, bmctl.exe).

Jak zerkniesz na usługi systemowe to będziesz mógł zauważyć usługę przynależną do BC czyli wspomnianą Bytemobile Web Configurator (C:\WINDOWS\system32\bmwebcfg.exe).

Wyłącz ją całkowicie, wyczyść cache przeglądarki, ponownie uruchom komputer i zobacz jak sprawa ma się przy całkowicie wyłączonej usłudze. Nie ma prawa już czegokolwiek kompresować, gdyż jest nieaktywna. Jeżeli pomimo to obrazy będą kompresowane to jednak przyczyna tkwi gdzieś indziej.

-- Dzisiaj, 22:24 --

Z ciekawości sprawdziłem jak sprawa ma się przy zastosowaniu Ad Muncher i jednak program kompresuje grafikę. Więc najprawdopodobniej to jest winowajca.

Mavors

Użytkownik

Post15 lip 2009, 09:00

Nie dopatrzyłem się ani takich usług ani procesów w systemie...
Tego pliku także nie mam C:\WINDOWS\system32\bmwebcfg.exe
A co do Admuncher to go już usunąłem... :oops: a problem jest nadal... :?

koleś git

VIP
Kontaktowanie:

Post15 lip 2009, 10:19

np to daj raport z narzędzia autoruns Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników według tej instrukcji http://www.hotfix.pl/articles.php?article_id=128 , sami zobaczymy co ci startuje
Pozdrawiam, koleś git

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post15 lip 2009, 20:46

Sprawdzałem przy wyłączonym oprogramowaniu BC i odinstalowanym AdMuncher i wszystko u mnie jest prawidłowo tzn. brak kompresji obrazów. Więc generalnie bardzo dziwny i niecodzienny przypadek.

Dobrze będzie jak sporządzisz listę wszystkich procesów systemowych według tego co podał koleś git. Zobaczymy jakie procesy są aktywne i do jakich aplikacji przynależą.

Mavors

Użytkownik

Post23 lip 2009, 12:10

Sorry ale problem już rozwiązałem reinstalacją systemu...
Z ciekawości sprawdze jeszcze raz tego AdMunchera skroro mówisz, że nie kompresował u Ciebie...
Bo program jest naprawde warty polecenia 8-)
I wszystki dzięki za pomoc... szkoda tylko, że nie zdąrzyłem zrobić wczesniej tego pliku z autostartem... ale następnym razem napewno tak zrobie :P

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post23 lip 2009, 17:14

skroro mówisz, że nie kompresował u Ciebie...

Pisałem już wcześniej, że jednak ów program kompresuje grafikę.

PS. W moim przypadku niepotrzebnie spowalnia łącze więc raczej w tym przypadku ten bloker nie zdaje egzaminu.

Awatar użytkownika
Cisowianka

Użytkownik
Kontaktowanie:

Post24 lip 2009, 12:33

1. czy usługa kompozycje włączona :?:
2. start-> uruchom-> control sysdm.cpl,,2 Wydajność-> Wydajność-> Ustawiania-> Efekty wizualne
Dopasuj dla uzyskania najlepszego wyglądu

• Reklama

Wróć do „Problemy”