Menadżer Realtek HD

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu

Menadżer Realtek HD

Postprzez Piotrek4761 » 03 sty 2012, 18:55

Trzeszczy mi dzwięk z słuchawkami i bez, mikro mi nie działało kombinowałem i zadziałało kabel się odpioł, a szperałem w ustawieniach . Screeny prosze jak to ustawić?



a i czy mam dobrze skonfigurowane?
{czy perm to cudo szatana}
Piotrek4761

Użytkownik
 
Posty: 24
Dołączył(a): 15 wrz 2011, 22:04
Kasa: 54.00

Menadżer Realtek HD

Postprzez Andziorka » 03 sty 2012, 19:12

Na samym początku sterowniki od dźwięku zainstaluj najnowsze, a jeśli masz - przeinstaluj.
'Oto dzień zwycięstwa nad rozumem, głupiej wrażliwości Twej..'
Avatar użytkownika
Andziorka

VIP+
 
Posty: 592
Dołączył(a): 06 kwi 2009, 17:50
Kasa: 763.00
    Windows 7Firefox
 

Menadżer Realtek HD

Postprzez Piotrek4761 » 03 sty 2012, 19:35

A dasz link.
{czy perm to cudo szatana}
Piotrek4761

Użytkownik
 
Posty: 24
Dołączył(a): 15 wrz 2011, 22:04
Kasa: 54.00

Menadżer Realtek HD

Postprzez Andziorka » 03 sty 2012, 19:40

Podaj model płyty głównej wtedy poszukam.
'Oto dzień zwycięstwa nad rozumem, głupiej wrażliwości Twej..'
Avatar użytkownika
Andziorka

VIP+
 
Posty: 592
Dołączył(a): 06 kwi 2009, 17:50
Kasa: 763.00
    Windows 7Firefox
 

Menadżer Realtek HD

Postprzez XMan » 04 sty 2012, 13:33

Masz źle skonfigurowane :
Prawidłowa konfiguracja sterowników Realtek HD Audio



W razie dalszych problemów :
zainstaluj .
Z sekcji Komputer --> Podsumowanie podaj :
--> Nazwa płyty głównej
--> Mikroukład płyty głównej
--> Multimedia (Karta dźwiękowa)

kliknij aby powiększyć :


Nie wykaże odpowiednich danych to sprawdź za pomocą programu AIDA64.

Dodatkowo wrzuć screeny z:
1. Dodaj lub usuń programy (wszystko).
2. Start --> Panel sterowania --> Dźwięki i urządzenia audio --> zakładki Audio oraz Głos.
3. Menedżer urządzeń z rozwiniętym Kontrolery dźwięku, wideo oraz gier.
" Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje"
Moje utwory muzyczne

Kliknij i nakarm głodne dziecko:
http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/8/pajacyk
Avatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
 
Posty: 10385
Dołączył(a): 30 lis 2008, 01:40
Blog: Zobacz Blog (2)

Menadżer Realtek HD

Postprzez Piotrek4761 » 04 sty 2012, 17:28



a tu błąd z UAA_KB888111_XP
{czy perm to cudo szatana}
Piotrek4761

Użytkownik
 
Posty: 24
Dołączył(a): 15 wrz 2011, 22:04
Kasa: 54.00

Menadżer Realtek HD

Postprzez XMan » 04 sty 2012, 17:29

Aida32 nie wykazała podstawowych danych :
1. Nazwa płyty głównej - Nieznane.
2. Mikroukład płyty głównej - Nieznane.
3. Karta dźwiękowa tylko Realtek HD Audio otput.

:(
Sprawdź jeszcze :
Nie wykaże odpowiednich danych to sprawdź za pomocą programu .


Dodatkowo wrzuć screeny z:
1. Dodaj lub usuń programy (wszystko).
2. Start --> Panel sterowania --> Dźwięki i urządzenia audio --> zakładki Audio oraz Głos.
3. Menedżer urządzeń z rozwiniętym Kontrolery dźwięku, wideo oraz gier.


Sprawdzałeś :
Prawidłowa konfiguracja sterowników Realtek HD Audio

:?:
" Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje"
Moje utwory muzyczne

Kliknij i nakarm głodne dziecko:
http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/8/pajacyk
Avatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
 
Posty: 10385
Dołączył(a): 30 lis 2008, 01:40
Blog: Zobacz Blog (2)

Menadżer Realtek HD

Postprzez Piotrek4761 » 04 sty 2012, 17:30

Ta
{czy perm to cudo szatana}
Piotrek4761

Użytkownik
 
Posty: 24
Dołączył(a): 15 wrz 2011, 22:04
Kasa: 54.00

Menadżer Realtek HD

Postprzez Andziorka » 04 sty 2012, 17:32

Zaktualizuj sterowniki dźwięku tym programem:

Możesz jeszcze bok obudowy rozkręcić i sprawdzić co jest napisane na płycie. Powinna być nazwa.
'Oto dzień zwycięstwa nad rozumem, głupiej wrażliwości Twej..'
Avatar użytkownika
Andziorka

VIP+
 
Posty: 592
Dołączył(a): 06 kwi 2009, 17:50
Kasa: 763.00
    Windows 7Firefox
 

Menadżer Realtek HD

Postprzez XMan » 04 sty 2012, 17:33

Ta

- przeczytaj jeszcze raz mój ostatni post o co prosiłem :(
" Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje"
Moje utwory muzyczne

Kliknij i nakarm głodne dziecko:
http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/8/pajacyk
Avatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
 
Posty: 10385
Dołączył(a): 30 lis 2008, 01:40
Blog: Zobacz Blog (2)

Menadżer Realtek HD

Postprzez Piotrek4761 » 04 sty 2012, 17:39

To z adia 64 i jest płyta:
{czy perm to cudo szatana}
Piotrek4761

Użytkownik
 
Posty: 24
Dołączył(a): 15 wrz 2011, 22:04
Kasa: 54.00

Menadżer Realtek HD

Postprzez Andziorka » 04 sty 2012, 17:43

Pobieraj i instaluj kolejno:
1.
2.

Tu masz w razie czego inne sterowniki do płyty:
'Oto dzień zwycięstwa nad rozumem, głupiej wrażliwości Twej..'
Avatar użytkownika
Andziorka

VIP+
 
Posty: 592
Dołączył(a): 06 kwi 2009, 17:50
Kasa: 763.00
    Windows 7Firefox
 

Menadżer Realtek HD

Postprzez Piotrek4761 » 04 sty 2012, 19:14

Dzięki wielkie za pomoc zainstalowałem 1. ... 00v457.zip
2. ... dio192.zip
I dzwięk jeszcze lepszy niż był!!!!!!!!!111111 :P
{czy perm to cudo szatana}
Piotrek4761

Użytkownik
 
Posty: 24
Dołączył(a): 15 wrz 2011, 22:04
Kasa: 54.00

Menadżer Realtek HD

Postprzez Andziorka » 04 sty 2012, 19:32

Mówisz ironicznie? Tzn pogorszył się czy nie?

Najpierw powinieneś odinstalować poprzednie sterowniki, a dopiero instalować nowe.
'Oto dzień zwycięstwa nad rozumem, głupiej wrażliwości Twej..'
Avatar użytkownika
Andziorka

VIP+
 
Posty: 592
Dołączył(a): 06 kwi 2009, 17:50
Kasa: 763.00
    Windows 7Firefox
 

Menadżer Realtek HD

Postprzez Piotrek4761 » 05 sty 2012, 15:02

Dźwięk był dobry ale gdy wyłączyłem wczoraj komputer i dziś włączyłem, dźwięk był znów zepsuty, muszę instalować sterownik aby dzwięk był dobry. :sciana:

-- 05 sty 2012, 15:02 --

(gdy zainstalowałem stery nie resetowałem kompa)
{czy perm to cudo szatana}
Piotrek4761

Użytkownik
 
Posty: 24
Dołączył(a): 15 wrz 2011, 22:04
Kasa: 54.00

Następna strona


  • Reklama

Powrót do Problemy



 


  • Related topics
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości