Menadżer Realtek HD

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Piotrek4761

Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 15 wrz 2011, 22:04

Menadżer Realtek HD

Post03 sty 2012, 17:55

Trzeszczy mi dzwięk z słuchawkami i bez, mikro mi nie działało kombinowałem i zadziałało kabel się odpioł, a szperałem w ustawieniach . Screeny prosze jak to ustawić?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

a i czy mam dobrze skonfigurowane?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
Andziorka

VIP+
Posty: 594
Rejestracja: 06 kwie 2009, 17:50
Kontaktowanie:

Menadżer Realtek HD

Post03 sty 2012, 18:12

Na samym początku sterowniki od dźwięku zainstaluj najnowsze, a jeśli masz - przeinstaluj.
'Oto dzień zwycięstwa nad rozumem, głupiej wrażliwości Twej..'

Piotrek4761

Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 15 wrz 2011, 22:04

Menadżer Realtek HD

Post03 sty 2012, 18:35

A dasz link.

Awatar użytkownika
Andziorka

VIP+
Posty: 594
Rejestracja: 06 kwie 2009, 17:50
Kontaktowanie:

Menadżer Realtek HD

Post03 sty 2012, 18:40

Podaj model płyty głównej wtedy poszukam.
'Oto dzień zwycięstwa nad rozumem, głupiej wrażliwości Twej..'

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13364
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Menadżer Realtek HD

Post04 sty 2012, 12:33

Masz źle skonfigurowane :
Prawidłowa konfiguracja sterowników Realtek HD Audio
Brak dżwięku na panelu przednim komputera.
Instalacja sterownika do karty dźwiękowej HD (High Definition Audio Controller).

W razie dalszych problemów :
zainstaluj Aida32.
Z sekcji Komputer --> Podsumowanie podaj :
--> Nazwa płyty głównej
--> Mikroukład płyty głównej
--> Multimedia (Karta dźwiękowa)

kliknij aby powiększyć :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Nie wykaże odpowiednich danych to sprawdź za pomocą programu Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Dodatkowo wrzuć screeny z:
1. Dodaj lub usuń programy (wszystko).
2. Start --> Panel sterowania --> Dźwięki i urządzenia audio --> zakładki Audio oraz Głos.
3. Menedżer urządzeń z rozwiniętym Kontrolery dźwięku, wideo oraz gier.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Piotrek4761

Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 15 wrz 2011, 22:04

Menadżer Realtek HD

Post04 sty 2012, 16:28


Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13364
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Menadżer Realtek HD

Post04 sty 2012, 16:29

Aida32 nie wykazała podstawowych danych :
1. Nazwa płyty głównej - Nieznane.
2. Mikroukład płyty głównej - Nieznane.
3. Karta dźwiękowa tylko Realtek HD Audio otput.

:(
Sprawdź jeszcze :
Nie wykaże odpowiednich danych to sprawdź za pomocą programu Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.


Dodatkowo wrzuć screeny z:
1. Dodaj lub usuń programy (wszystko).
2. Start --> Panel sterowania --> Dźwięki i urządzenia audio --> zakładki Audio oraz Głos.
3. Menedżer urządzeń z rozwiniętym Kontrolery dźwięku, wideo oraz gier.


Sprawdzałeś :
Prawidłowa konfiguracja sterowników Realtek HD Audio

:?:
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Piotrek4761

Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 15 wrz 2011, 22:04

Menadżer Realtek HD

Post04 sty 2012, 16:30

Ta

Awatar użytkownika
Andziorka

VIP+
Posty: 594
Rejestracja: 06 kwie 2009, 17:50
Kontaktowanie:

Menadżer Realtek HD

Post04 sty 2012, 16:32

Zaktualizuj sterowniki dźwięku tym programem: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Możesz jeszcze bok obudowy rozkręcić i sprawdzić co jest napisane na płycie. Powinna być nazwa.
'Oto dzień zwycięstwa nad rozumem, głupiej wrażliwości Twej..'

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13364
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Menadżer Realtek HD

Post04 sty 2012, 16:33

Ta

- przeczytaj jeszcze raz mój ostatni post o co prosiłem :(
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Piotrek4761

Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 15 wrz 2011, 22:04

Menadżer Realtek HD

Post04 sty 2012, 16:39


Awatar użytkownika
Andziorka

VIP+
Posty: 594
Rejestracja: 06 kwie 2009, 17:50
Kontaktowanie:

Menadżer Realtek HD

Post04 sty 2012, 16:43

'Oto dzień zwycięstwa nad rozumem, głupiej wrażliwości Twej..'

Piotrek4761

Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 15 wrz 2011, 22:04

Menadżer Realtek HD

Post04 sty 2012, 18:14

Dzięki wielkie za pomoc zainstalowałem 1. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ... 00v457.zip
2. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ... dio192.zip
I dzwięk jeszcze lepszy niż był!!!!!!!!!111111 :P

Awatar użytkownika
Andziorka

VIP+
Posty: 594
Rejestracja: 06 kwie 2009, 17:50
Kontaktowanie:

Menadżer Realtek HD

Post04 sty 2012, 18:32

Mówisz ironicznie? Tzn pogorszył się czy nie?

Najpierw powinieneś odinstalować poprzednie sterowniki, a dopiero instalować nowe.
'Oto dzień zwycięstwa nad rozumem, głupiej wrażliwości Twej..'

Piotrek4761

Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 15 wrz 2011, 22:04

Menadżer Realtek HD

Post05 sty 2012, 14:02

Dźwięk był dobry ale gdy wyłączyłem wczoraj komputer i dziś włączyłem, dźwięk był znów zepsuty, muszę instalować sterownik aby dzwięk był dobry. :sciana:

-- 05 sty 2012, 15:02 --

(gdy zainstalowałem stery nie resetowałem kompa)



  • Reklama

Wróć do „Problemy”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości