otóż
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
w części 1 nie ma przejscia przez kabel
i co za tym idzie nie działa mi jeden głośnik i czy da sie to naprawić ? czy jak rozetnę kabel to dopasuje to do byle jakiego JACKA ?
Mini JACK brak styku, jak naprawić?
- mity4
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Jeśli kabel nie był chińską tandetą to nie będzie problemu i nawet możesz śmiało wymienić końcówkę. Taka końcówka to koszt złotówki. O ile kabel był w miarę dobry, bo teraz chińczyki robią kable z niczego, jeden cieniutki włos przewodzi prąd, nie ma izolacji, tylko pokryte są lakierem. To są tragiczne kable do naprawy, bo za nim usuniesz ten lakier to potem i tak ciężko ten kabelek zlutować z wtyczką.
- mity4
właśnie moj jest gruby ma ponad 2 mm grubości
- Seler
Na pewno ma 3,5 mm.. chyba, że masz micro jack, który ma 2,5 mm, ale nie sądzę. Upewnij się 
Jak będziesz miał wybór nie kupuj najtańszego, bo może być kiepskiej jakości i źle stykać czasami, no i pozłacanego wybierz najlepiej

Jak będziesz miał wybór nie kupuj najtańszego, bo może być kiepskiej jakości i źle stykać czasami, no i pozłacanego wybierz najlepiej

,,Dum Spiro, Spero''
Dopóki oddycham, nie tracę nadziei
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Dokładnie, te najtańsze niestety z czasem różnie się zachowuję, może np cały "dzyndzel" latać 

- mity4
mi chodzilo o grubosc kabla ze ma ponad 2 mm a jack sam ma 3.5 dokladnie 

- Seler
Haha, no to mała pomyłka
. Gruby kabel, ale nie koniecznie grube druciki.. Wszystko wyjdzie w praniu, po przecięciu kabelka

,,Dum Spiro, Spero''
- mity4
patrzylem jakie grube sa jak przylutowane są do "płytki" w jednym z glosnikow to są takie ze moje duze ręce dadzą sobie rade 

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
to spoko, nie jest to więc chińska tandeta bo by Ciebie coś potem trafiło.
Mi chodziło o to, zobacz, gruby kabel a w środku kilka dosłownie włosków drutu przeplecionego jakimś włóknem syntetycznym i zamalowane lakierem co by nie przewodziło prądu.

Mi chodziło o to, zobacz, gruby kabel a w środku kilka dosłownie włosków drutu przeplecionego jakimś włóknem syntetycznym i zamalowane lakierem co by nie przewodziło prądu.

- mity4
jak bym miał to robić to by mnie cos wzięło
u mnie było fajnie 2 kable BIAŁY i ŻÓŁTY i wokół nich pojedyncze żyłki aluminiowe i kupiłem jedna sztuke jacka aby samą końcówkę bo patrzyłem czy kable są dobre i okazały sie być GOOD i pięknie podłączyłem jak na załączonym obrazku
zółty= pomarańczowy

-- 02 kwi 2014, 20:56 --
no to mamy problem
podzialalo chwile i kicha
juz nie dziala teraz sprawdzalem miernikiem i prąd dochodzi do głośnika (ktory wczesniej i teraz nie dziala)
głośnik wydaje dźwięki ale bardzo ciche co to moze byc ?

u mnie było fajnie 2 kable BIAŁY i ŻÓŁTY i wokół nich pojedyncze żyłki aluminiowe i kupiłem jedna sztuke jacka aby samą końcówkę bo patrzyłem czy kable są dobre i okazały sie być GOOD i pięknie podłączyłem jak na załączonym obrazku

zółty= pomarańczowy

-- 02 kwi 2014, 20:56 --
no to mamy problem

podzialalo chwile i kicha
juz nie dziala teraz sprawdzalem miernikiem i prąd dochodzi do głośnika (ktory wczesniej i teraz nie dziala)
głośnik wydaje dźwięki ale bardzo ciche co to moze byc ?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Zobacz czy nie ma zwarcia, w tanich końcówkach często jest problem, że tam gdzie dałeś biały i pomarańczowy te styki się obracają i dotykają masy.
-
- Reklama