Niedawno ściągnęłam instalkę jednego programu, którego strona producenta została uznana za niebezpieczną przez WOT. Uruchomiłam ją, jednak go nie zainstalowałam.
Anulowałam rzekomą subskrypcję, na stronie niebezpiecznej według WOT- wówczas na chwilę wyłączyłam blokowanie skryptów przez no script. Oczywiście to nic nie dało i maile przychodzą dalej.
Zauważyłam, że jak wchodzę na kwejk, to występuje taki błąd i widzę taki komunikat: ,,TypeError: can't access dead object." Potem przeglądarka się wyłącza.Tego błędu nie ma na laptopie mojej Mamy.
Poza tym mój ruter nie działa prawidłowo, co chwila mnie rozłącza. Używam go, by łączyć się z Neostradą. W menedżerze urządzeń widać, że połączenie lokalne jest aktywne, a ja nie mam dostępu do neta.
Ponadto mój pendrive Lexar 8GB nie jest widziany przez mój komputer. Podłączam do USB HUB. Jak podłączyłam HUB do innego portu i bezpośrednio do niego pendrive, to pojawiła się informacja, że urządzenie USB ma awarię. Jak tego samego pendrive podłączam do laptopa mojej Mamy, to działa bez zarzutu.
Edit: jednak zmiana portu USB tymczasowo pomogła.
Nie mogę swobodnie korzystać z neta, jestem zmuszona używać laptopa mojej Mamy i neta mobilnego. Wolę mojego kompa. Proszę o pomoc.
Aha, nie zresetuję rutera, bo nie pamiętam hasła do Neostrady- w którymś momencie co chwila je zmieniałam.

Załączam logi OTL: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
I Extras: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Czy ma znaczenie, że nie zaznaczyłam opcji: wszyscy użytkownicy? Tylko ja używam mojego kompa...
Teraz mojego kompa skanuję mbam pro, udało mi się zaktualizować jego bazę.
Proszę o pomoc... To, że mój ruter po ponad roku od zakupu odmawia współpracy, jest strasznie deprymujące...

Jeżeli nie mam wirusów, to proszę ten temat przenieść do działu problemy, bo mam ciągły problem z ruterem i sporadycznie z moim pendrive- tymczasowo pomogła zmiana portu USB, do którego podłączyłam USB HUB...
Aha, mam pełną wersję mbam pro, wygrałam ją w jakimś konkursie.
Folder OxooGames (jakoś tak) jest potrzebny, aby działały gry od Pentium. Czasem w nie grywam.
Czy mam podać jeszcze jakieś logi, aby wykluczyć infekcję?

Edit:
Mbam Pro nic nie wykryło.
Avira wykryła trojana TR/Ransome.DV.1- w jednej ikonie. Usunęłam go, bo i tak nie używałam tej ikony...
Wcisnęłam przycisk reset i jakoś udało mi się tymczasowo połączyć z netem.