Monitor i Tv podpięte do PCta

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
avirtus

Użytkownik

Post19 lip 2011, 19:43

Moja nowa karta GeForce nie ma wejściówki TV-Out tylko jest inne nie znam jego nazwy ale podobne do usb chyba HDMI czy jest jakaś przejściówka z tego co jest na zdjęciu Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników na toDostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Za pomocą tego sprzętu podpinam TV do kompa
*specjalna przejściówka Euro Złącze (SCART) ;
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
*przewód S-Video
*rozdzielacz sygnału audio z mini jacka (wejście słuchawkowe) na 2 cinche;

I oto moje pytanie czy mogę tak zrobić by np monitor był taki jak zawsze a na TV było wyświetlane okno przeglądarki albo coś takiego jak widzę w sklepach gdy na paru TV widać 1 obraz to czy za pomocą PCta monitora i telewizora dało by rade zrobić coś takiego po prostu chodzi mi o to np żebym na monitorze mógł w coś grać a na tv oglądać coś co leci na kompie.
Pokręciłem to nieco ale jak ktoś wie o co mi chodzi to piszcie :D
Jak coś w karcie graficznej umiem ustawić aby na TV i Monitorze było wyświetlane to samo ale inaczej nie potrafię.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post20 lip 2011, 08:53

Cześć, to już zależy co Twoja karta graficzna potrafi w ustawieniach nView sterownika karty. Tam Masz przełączanie trybów (klonowanie lub rozdzielenia obrazów).
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”