Monitor nie wyświetla żadnego obrazu
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Odinstaluj aktualny sterownik, możesz dodatkowo przeczyścic pozostałości po nim driver cleanerem:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
i sprawdz inny ktory byl proponowany
i sprawdz inny ktory byl proponowany
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- XMan
A sterowniki które polecił XMan lub seba86mu sprawdzałeś czy olałeś ?
- daj mi winnego kto polecił Tobie ten program i zaraz otrzyma ostrzeżenie
Program który polecił mi te felerne sterowniki to Driver Robot
- daj mi winnego kto polecił Tobie ten program i zaraz otrzyma ostrzeżenie

- stukot
Strona producenta Driver Robot ma słabą opinię według WOT. Niektórzy się ostrzegają, że ten program zawiera wirusy, a inni z kolei piszą, że on jest użyteczny.
Według McAfee Site Advisor, ona jest bezpieczna, jednak czasem warto polegać na WOT.
Jargis1234, skoro używasz Firefox, to możesz sobie zainstalować WOT i flagfox (nie instaluj McAfee Site Advisor, bo on swego czasu stwarzał problemy).
Wracając do tematu, nim zainstalujesz jakiś program, sprawdzaj jaką reputację ma strona jego producenta i czytaj komentarze.
Pamiętaj jednak, że WOT i McAfee Site Advisor (do którego masz dostęp dzięki flagfox) czasem przesadzają...
Przepraszam za mały OT...
* Komentarze dotyczące strony producenta tego softu, nie są zachęcające...

Według McAfee Site Advisor, ona jest bezpieczna, jednak czasem warto polegać na WOT.
Jargis1234, skoro używasz Firefox, to możesz sobie zainstalować WOT i flagfox (nie instaluj McAfee Site Advisor, bo on swego czasu stwarzał problemy).
Wracając do tematu, nim zainstalujesz jakiś program, sprawdzaj jaką reputację ma strona jego producenta i czytaj komentarze.
Pamiętaj jednak, że WOT i McAfee Site Advisor (do którego masz dostęp dzięki flagfox) czasem przesadzają...
Przepraszam za mały OT...
* Komentarze dotyczące strony producenta tego softu, nie są zachęcające...
Pozdrawiam, Joanna
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
-
Eh zrobiłem to wszystko kazaliście i nic nie załancza mi się komputer z sterownikami .
- seba86mu
Sterowniki do chipsetu płyty głównej podane przeze mnie zainstalowały się poprawnie ?
Pokaż screen z Menadżera Urządzeń.
Pokaż screen z Menadżera Urządzeń.
-
Proszę Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-- 05 kwi 2012, 21:05 --
Teraz podczas instalacij sterowników sam już mi się wyłancza monitor .
-- 05 kwi 2012, 21:09 --
Sprawdziłem wszystkie sterowniki co mi podaliscie i żaden nie chodzi i tu nie wiem co robic już na tyle sposobów próbowałem że to masakra.
-- 05 kwi 2012, 21:05 --
Teraz podczas instalacij sterowników sam już mi się wyłancza monitor .
-- 05 kwi 2012, 21:09 --
Sprawdziłem wszystkie sterowniki co mi podaliscie i żaden nie chodzi i tu nie wiem co robic już na tyle sposobów próbowałem że to masakra.
- seba86mu
Zainstaluj program -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Teraz kliknij prawym przyciskiem myszy na pobranym instalatorze sterownika 93.7, do którego link podałem wcześniej ( Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ) i wybierz opcję Wypakuj do 93.71_forceware_winxp2k_international_whql. Nowo utworzony folder skopiuj na pulpit.
Teraz uruchom ponownie komputer w trybie awaryjnym (naciskaj klawisz F8 podczas uruchamiania komputera).
W trybie awaryjnym przejdź do Menadżera Urządzeń.
Kliknij prawym przyciskiem myszy na Kontroler wideo (zgodny z VGA), wybierz Aktualizuj sterownik.
Przejdź do okna, gdzie ręcznie będziesz mógł wskazać plik sterownika.
Wskaż plik nv4_disp.inf z rozpakowanego wcześniej i skopiowanego na pulpit folderu 93.71_forceware_winxp2k_international_whql.
Jeżeli będzie jakiś problem z instalacją w trybie awaryjnym powtórz te same czynności w trybie normalnym.
Teraz kliknij prawym przyciskiem myszy na pobranym instalatorze sterownika 93.7, do którego link podałem wcześniej ( Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ) i wybierz opcję Wypakuj do 93.71_forceware_winxp2k_international_whql. Nowo utworzony folder skopiuj na pulpit.
Teraz uruchom ponownie komputer w trybie awaryjnym (naciskaj klawisz F8 podczas uruchamiania komputera).
W trybie awaryjnym przejdź do Menadżera Urządzeń.
Kliknij prawym przyciskiem myszy na Kontroler wideo (zgodny z VGA), wybierz Aktualizuj sterownik.
Przejdź do okna, gdzie ręcznie będziesz mógł wskazać plik sterownika.
Wskaż plik nv4_disp.inf z rozpakowanego wcześniej i skopiowanego na pulpit folderu 93.71_forceware_winxp2k_international_whql.
Jeżeli będzie jakiś problem z instalacją w trybie awaryjnym powtórz te same czynności w trybie normalnym.
- XMan
nVIDIA GeForce 7600 GS
Mam starszą kartę graficzną NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430.
Sterowniki 93.71 nie działają chociaż powinny być odpowiednie

Sprawdź a jak nie to te które podałem p/w.
-
Eh, w ten sposób też nie działa
w trybie awaryjnym wyświetla mi się ,, Komplikacja 2600 xpsp i nadal nie moge zaladować windowsa bo mi monitor gaśnie z sterownikami 

- XMan
Sprawdzałeś:
lub
po wcześniejszym/prawidłowym odinstalowaniu poprzednich
lub
po wcześniejszym/prawidłowym odinstalowaniu poprzednich

- seba86mu
Monitor gaśnie, a słuchać dźwięk ładującego się systemu operacyjnego ?
Wcześniej wszystko było ok ? To jakaś nowa karta graficzna ? (tzn. czy wcześniej miałeś inną)
Jakim kablem łączysz monitor z kartą graficzną ? D-Sub (węższa z niebieskimi wtyczkami) czy DVI (szersza z białymi) ?
Wcześniej wszystko było ok ? To jakaś nowa karta graficzna ? (tzn. czy wcześniej miałeś inną)
Jakim kablem łączysz monitor z kartą graficzną ? D-Sub (węższa z niebieskimi wtyczkami) czy DVI (szersza z białymi) ?
-
Tak te też nie działaja , raczej system pokazuje mi że to są odpowiednie sterowniki ale gdy po zakonczeniu instalacij wyłancza mi się komputer to już jest kicha bo monitor gaśnie na ładowaniu się windowsa.
- seba86mu
Jakim kablem łączysz monitor z kartą graficzną ? D-Sub (węższe niebieskie wtyczki) czy DVI (szersze białe wytczki) ?
-
Wczesniej było wszystko ok podczas gry nagle wyłączył się komputer i tak już zostało do dzisiaj że nie mogę zainstalować sterów , słychać dzwięk jak się ładuje windows a tą karte mam od nowosci razem z komputerem nic jeszcze tam nie wymieniałem
-- 05 kwi 2012, 21:42 --
Niebieską wtyczką .
-- 05 kwi 2012, 21:42 --
Niebieską wtyczką .
- seba86mu
Przypuszczam, że karta graficzna posiada jeszcze jedno gniazdo - DVI.
Spróbuj na próbę podłączyć kabel od monitora do tego drugiego gniazda na karcie. Jeżeli to rzeczywiście DVI, to zastosuj przejściówkę - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jeżeli to nie pomoże, to być może doszło do uszkodzenia karty graficznej, np. akceleracji 3D (karat działa tylko w trybie VGA bez sterowników) lub kości pamięci karty, o co może być skutkiem nagłego zaniku zasilania, o czym pisałeś:
Będziesz musiał na próbą podłączyć inną kartę graficzną - pożycz od kogoś.
P.S.
Płytki ze sterownikami od karty nie posiadasz ?
Spróbuj na próbę podłączyć kabel od monitora do tego drugiego gniazda na karcie. Jeżeli to rzeczywiście DVI, to zastosuj przejściówkę - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jeżeli to nie pomoże, to być może doszło do uszkodzenia karty graficznej, np. akceleracji 3D (karat działa tylko w trybie VGA bez sterowników) lub kości pamięci karty, o co może być skutkiem nagłego zaniku zasilania, o czym pisałeś:
jargis1234 pisze:Wczesniej było wszystko ok podczas gry nagle wyłączył się komputer i tak już zostało do dzisiaj że nie mogę zainstalować sterów
Będziesz musiał na próbą podłączyć inną kartę graficzną - pożycz od kogoś.
P.S.
Płytki ze sterownikami od karty nie posiadasz ?
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2012, 23:53 przez seba86mu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Reklama