Morze duplikatów

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Cebion

Użytkownik

Morze duplikatów

Post10 kwie 2014, 15:39

Duplicate Fille Inspector w moim System Mechanic Free znalazł ponad 8 GB duplikatów,które można tylko ręcznie odznaczyć i usunąć. Ratunku-Pomocy
Czy zna ktoś jakiś soft bezpieczny i automat ? Pozdrawiam

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Morze duplikatów

Post10 kwie 2014, 22:06

Generalnie nie polecam tego robić, usuwać jakichkolwiek duplikatów - lepiej ręcznie odinstalować zbędne oprogramowanie z systemu. :)

Nie ma bezpiecznych i wiarygodnych automatów, jednym z lepszych jest: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, wcześniej jeszcze utwórz Punkt przywracania systemu, jednak choć to kuszące odradzałbym czyszczenie takich dubli a z pewnością automatem, po prostu dla samego bezpieczeństwa systemu. :pray:

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Morze duplikatów

Post10 kwie 2014, 22:19

Cebion, zgadzam się z przedmówcą, lepiej pozostaw w spokoju duplikaty plików, system je stworzył na pewno w jakimś celu.

Poza tym nie polegałabym aż tak na System Mechanic, mam do niego awersję, bo używając go tak kiedyś namotałam w systemie, że musiałam go reinstalować. (Jego płatnej wersji nieopatrznie użyłam by poprzenosić foldery systemowe.)
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Kontaktowanie:

Morze duplikatów

Post10 kwie 2014, 22:37

A ja wiem czy warto używać takich programów jak System Mechanic Free czy też Auslogics Duplicate File Finder jak beż nich jakoś system żyje i to dobrze i długi czas. Przecież jest wiele programów do ręcznie odznaczania i usuwania oraz do czyszczenia np. rejestrów.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Morze duplikatów

Post10 kwie 2014, 23:19

Też jestem przeciwnikiem tego programu i jemu podobnych. Zbyt niebezpieczne dla komputera.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Kontaktowanie:

Morze duplikatów

Post10 kwie 2014, 23:34

Jak pasuje mi usunąć jakiś program i związane z tym pliki i rejestry to wole usunąć ręcznie bo jestem w 99 % pewny ze dana rzecz usunięta a nie instalować kolejny program który nigdy nie wiem czy prawidłowo usuwa to co chce.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Cebion

Użytkownik

Morze duplikatów

Post11 kwie 2014, 17:09

Wielki dzięki, zastosuję się do tych rad i serdecznie pozdrawiam.

• Reklama

Wróć do „Problemy”