MP3 firmy Explay - Windows 7 nie wykrywa urządzenia

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
fusion

Użytkownik

Post07 sty 2010, 20:37

Cześć! ;)
Mam mp3,której nie chce wykryć mi seven.W menadżerze zadań wyskakuje jako ''nieznane urządzenie'' . Gdy klikam na aktualizuj sterownik,nie odnajduje go.Jedyne co wiem o tej mp3 to to ,że jest z firmy explay i ma 4 gb.Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony 08 sty 2010, 00:31 przez rokko, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

win 7 nie wygrywa mp3

Post08 sty 2010, 00:29

Sterowników producent nie dostarcza, przynajmniej na ich stronie nic nie znalazłem.

Co do problemu, Masz pod ręką jakąś dystrybucję Linux i możesz podpiąć MP3 aby sprawdzić czy wykryje ci urządzenie? Może to być nawet Windows XP/Vista u znajomego, tylko aby się przekonać że to nie wina samego urządzenia i że w tych systemach wykrywane jest poprawnie.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Awatar użytkownika
fusion

Użytkownik

Re: MP3 firmy Explay - Windows 7 nie wykrywa urządzenia

Post08 sty 2010, 12:42

Urządzenie zostało wykryte na xp ale nie mogłem wejść ponieważ prosiło o zainstalowanie sterowników.

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post08 sty 2010, 13:04

No super :/ tyle że producent nie udostępnia sterowników, jest tylko firmware i zdaje się nawet, że nie do modelu 4GB.

Później poszukam sterowników, może jednak gdzieś coś jest.

Jeżeli MP3 jest standardowe powinno wykorzystywać standardowy sterownik pamięci masowej. Informacje o nim powinny być w pliku disk.inf w katalogu systemowym.

Przy podłączonym urządzeniu spróbuj przejść do C:\Windows\inf odszukaj plik disk.inf => PPM na nim i z menu kontekstowego wybierz Zainstaluj.

Awatar użytkownika
fusion

Użytkownik

Re: MP3 firmy Explay - Windows 7 nie wykrywa urządzenia

Post08 sty 2010, 13:51

Niestety kliknięcie w zainstaluj nic nie zmienia.Ta mp3 nie chce mi się nawet włączyć szczerze pisząc.Jest nowa z allegro.

• Reklama

Wróć do „Problemy”