Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum tak wiec na wstępie chcialem sie z każdym przywitać. Niestety przytrafił mi się problem, którego nie jestem w stanie rozwiązać ani nawet zrozumieć. Od 2 tygodni mam nowy pc, wszystko chodziło bez zarzutu. Gralem dzis w wiedzmina, wszystko dzialalo, wylaczylem go i poszedłem na obiad. Po powrocie nie bylo w ogole dźwięku, system pokazuje, ze głośniki sa sprawne i ze dzialaja normalnie, lecz nie wydobywa sie z nich zaden dzwiek. Po podlaczeniu do telefonu glosniki sa sprawne. Domyslam sie, ze gniazdko w pc tez mam sprawne, poniewaz przy podlaczaniu pojawiaja sie informacje, ktore glosniki podlaczam lub odlaczam.Sprobowalem zreinstalowac sterowniki realteka, nic nie pomoglo. Oczywiscie, wszystkie suwaki sa ustawione na maxa i urzadzenie jest ustawione na domyslne.Z góry dziekuje za pomoc, a pod spodem przesylam specyfikacje PC
edit: nie wiem czy to cos znaczy, ale gdy puszczam przez hdmi na tv to dzwięk dziala.Po podlaczeniu słuchawek do front panel rowniez nie ma dzwieku, lecz system takze wykrywa, ze zostaly podlaczone i wlacza sie realtek menager.Teoretycznie wszystko dziala lecz praktycznie nie ma dzwieku.Jak wejde poprzez menadzer urzadzen w szczegoly o realtek high definition audio to w zakladce zdarzenia mam informacje

evice HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0892&SUBSYS_1462F972&REV_1003\4&2d116624&0&0001 requires further installation.
Sprawdzalem w biosie i mam hd audio ustawione na enabled
Windows 10 Home 64
2x4 gb ram hyperx 2133 ddr4
i5-6500
Gigabyte gtx 1060 g1 gaming
MSi b150m-mortar
Silentiumpc vero l1 500w
Pozdrawiam