nagłe zamrożenie laptopa

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
xander21

Użytkownik

nagłe zamrożenie laptopa

Post18 mar 2011, 23:09

Witam. To mój pierwszy post więc prosze o wyrozumiałość. Mam problem. Podczas normalnego uzytkowania laptopa przeważnie raz dziennie nie wiadomo dlaczego, nagle "zamaraża" mi komp. Nie reaguje na nico, musze resetować go przez dłuższe wciśnięcie przycisku zasilania. Dzieje sie to gdy korzystam z przeglądarki internetowej i robie kilka rzeczy na raz w niej. Objawy przed "zamrożeniem": pół minuty przed przestaje chodzić net, przeglądarka muli. Dzieje sie to od kilku dni. Nie instalowałem niczego nowego, mam wszystkie sterowniki te same co przed awarią. Nawet formatowałem kompa i od nowa win7. Prosze o pomoc. Podaje plik dmp. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

nagłe zamrożenie laptopa

Post18 mar 2011, 23:13

Problem z:
ntoskrnl.exe

na początek daj smart dysku:
sprzet-komputerowy/odczytanie-smart-programem-hd-tune-t512.html

xander21

Użytkownik

nagłe zamrożenie laptopa

Post18 mar 2011, 23:34

nowy dysk kilkumiesięczny nie możliwe że coś w nim nie tak:
dam screen shot Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ostatnio zmieniony 18 mar 2011, 23:39 przez xander21, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

nagłe zamrożenie laptopa

Post18 mar 2011, 23:38

xander21 pisze:Nawet formatowałem kompa i od nowa win7

Masz zainstalowane wszystkie sterowniki??? W menedzerze urządzen nie ma wykrzykników itp??
Jeśli robiłeś formata i problem nadal występuje to wina leży raczej po stronie sprzętowej.

xander21

Użytkownik

nagłe zamrożenie laptopa

Post19 mar 2011, 01:34

mam mam zainstalowane jak zawsze: grafa, south bridge, ahci i reszta to przez update microsoftu. Jestem maniakiem porządku, wszystko musi być najnowsze :)

dodam, ze jedyną nową rzeczą jaką instalowałem po każdej nowej instalacji po wszystkim to :paczka kodeków, przedtem miałem inną wersje, teraz pobrałem nową kilka dni temu i wgrałem ją zawsze po formacie. win7codec shark007 :woot: ale chyba kodeki nic tu nie mają do rzeczy mam nadzieje

ps: testy obciążeniowe zrobione wszystkie od procesorów zaczynając po dysk, nic nie wykazały.
A propo mój lap to hp compaq 6735s

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

nagłe zamrożenie laptopa

Post20 mar 2011, 00:45

Myślę, że tu może być problem z parkowaniem głowicy. Dzisiaj lub jutro powinien ukazać się odpowiedni poradnik na to.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”