Witam, jak i czym nagrywać filmiki (poradniki) żeby wzorowo wyglądał obraz na youtube? Mam HyperCam2 lecz straszna lipa wyszła w youtube. Proszę o rady
djkamil09061991,a ty którym programem nagrywasz?tym co podałeś?Bo oglądałem sobie Twój ostatni filmik z DmC i tak się właśnie zastanawiałem jaki to może być program,a tu wątek akurat o tym
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
Dzięki za odp. Filmiki z frapsa troszkę zajmują miejsca A z programem Camtasia Studio 7 czeka mnie 30 dni zabawy.Miałem reinstalować system ale poczekam do końca licencji,a potem reinst. i kolejne 30 dni.Fajnie się złożyło.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
Zainstalowałem Frapsa i da się filmować pulpit. Trzeba tylko w zakładce General zaznaczyć opcję "Monitor Aero desktop (DMW)" i filmuje nawet ładnie. Ale co za kosmiczne kilogramy posiada chwila filmu to masakra...da się jakoś zrobić żeby nie tracąc na jakości zmniejszyć kilogramy takiego filmu?
NIestety fraps podczas nagrywania nie umozliwia wyboru kodeka albo kompresji, dlatego waga filmow jest ogromna Po nagraniu zawsze renderuje filmy wlasnie camtasią i waga filmu około 20 minutowego to 700mb
w camtasi (w innych programach tez mozna) wybieram aby renderowalo do mp4 i ustawiam bitrate okolo 5000 zeby jakos byla ok, mozna dac nizszy bitrate tylko aby nie przesadzic bo bedzie to pogorszalo jakosc.