Witam.
Windows 7 64 bit - po zaktualizowaniu adobe flash playera do wersji 11.3.300.257 zauważyłem nieznaczne, ale denerwujące mnie "nietrzymanie" płynności w odtwrzanych filmikach. Efekt ten jest widoczny zarówno w odtwarzaczach na stronie jak i na całym ekranie, tak na You Tube jak i innych serwisach. Zmiana ustawienia [ przyspieszenie sprzetowe ] nie daje żadnej różnicy. Także jakość oglądanego materiału nie ma wpływu, więc czy to hd czy niższa jest tak samo. Materiał nagrany na dysk i odtwarzany na zewnętrznym odtwarzaczu jest płynny.
Sytuacja ta jest taka sama, niezależnie czy korzystam z przeglądarki 32 bitowej czy 64 bitowej. Używam IE8.
Wiem, że jest stara, ale jeszcze nie chciałbym się z nią rozstawać, zwłaszcza że do tej pory nie było żadnego kłopotu.
Ciekawi mnie czy ktoś kto (?) używa nowszej czyli IE9, zauważył podobny problem a może znajdzie się jeszcze ktoś (?) kto używa IE8 i zauważył podobna sytuację.
Niechciałbym odinstalowywać i ponownie instalować z powrotem starszej wersji.
Pozdrawiam.
Najnowszy Flash Player (problem).
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Jeśli nie chcesz zaaktualizować przeglądarki, ani zmienić wersji flasha to możesz jeszcze wyczyścic cache przeglądarki IE oraz wyczyścic cache flash playera wchodząc w start-> panel sterowania -> flash player (ikonka) kliknij usuń wszystko.
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- rozmus
Dzięki za odpowiedź. Niestety wyczyszczenie cache przeglądarki oraz magazynu Flasha nie pomogło. Poczekam więc na nowszą wersję Flasha i sprawdzę czy sytuacja się powtórzy, jeśli tak, to wobec tego nie ominie mnie instalacja IE9.
Ciekawi mnie jednak czy na niej obecny Flash działa bez zarzutu. Ty masz jak widzę chrome, więc nie możesz mi udzielić takiej odpowiedzi....
Pozdrawiam.
Ciekawi mnie jednak czy na niej obecny Flash działa bez zarzutu. Ty masz jak widzę chrome, więc nie możesz mi udzielić takiej odpowiedzi....
Pozdrawiam.
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Mam również IE9 i problemu tam nie ma przy najnowszym flashu 

Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- XMan
Mam Windows XP i nie mogę sprawdzić, po drugie nie mam problemów...
Jak widać u @djkamil09061991 wszystko działa OK.
Naczytałem się ostatnio dużo że najnowsza wersja Flash Playera na nowszych systemach powoduje problemy
i pomaga zainstalowanie poprzedniej.
Słyszałem jeszcze na tym forum oraz innych że nie raz pomaga przełączenie na HTML5:
post99419.html?hilit=YouTube#p99419
Jak widać u @djkamil09061991 wszystko działa OK.
Naczytałem się ostatnio dużo że najnowsza wersja Flash Playera na nowszych systemach powoduje problemy
i pomaga zainstalowanie poprzedniej.
Słyszałem jeszcze na tym forum oraz innych że nie raz pomaga przełączenie na HTML5:
post99419.html?hilit=YouTube#p99419
seba86mu pisze:qwerty11, wypróbowałeś metody zawarte w tym temacie ?
Przełącz YouTube na HTML5 -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na dole strony kliknij na Dołącz do grona użytkowników wersji próbnej HTML5.
Teraz sprawdź czy jest poprawa.
Jaki posiadasz zainstalowany pakiet kodeków ?
- rozmus
Dzięki za odpowiedź. Wiem, że można już na przykład You Tube przeglądać w HTML-u ( oczywiście jest to możliwe na IE9, ósemka nie obsługuje) lecz wiele serwisów jest nadal we flashu. Tak, coraz więcej można się w sieci spotkać z wiadomosciami o problemach na 7 z nowym flashem ( FF na przykład daje komunikaty o zamknięciu flasha z powodu usterki programu i takie tam..).
Mnie jednak dziwi sytuacja, gdzie dzisiaj będąc u kolegi zauważyłem, że u niego na FF i windows 7 , też ma ten sam efekt co u mnie na najnowszym flashu. Kiedy mu zwróciłem na to uwagę to powiedział, że on nic takiego nie widzi. Więc sam już nie wiem, może nie wszyscy zwracają lub zauważają takie drobne rzeczy.
Ja tam widzę, ale dam sobie już raczej z tym spokój, ponieważ jeśli to zauważyłem również na innym sprzęcie i innej przeglądarce, wobec tego jestem już pewien, że coś jest "na rzeczy" i raczej nie zależy to tylko od mojej konfiguracji i sprzętu.
Pozdrawiam.
Mnie jednak dziwi sytuacja, gdzie dzisiaj będąc u kolegi zauważyłem, że u niego na FF i windows 7 , też ma ten sam efekt co u mnie na najnowszym flashu. Kiedy mu zwróciłem na to uwagę to powiedział, że on nic takiego nie widzi. Więc sam już nie wiem, może nie wszyscy zwracają lub zauważają takie drobne rzeczy.
Ja tam widzę, ale dam sobie już raczej z tym spokój, ponieważ jeśli to zauważyłem również na innym sprzęcie i innej przeglądarce, wobec tego jestem już pewien, że coś jest "na rzeczy" i raczej nie zależy to tylko od mojej konfiguracji i sprzętu.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 20 cze 2012, 22:02 przez rozmus, łącznie zmieniany 3 razy.
- XMan
Chyba się mylisz 

ósemka nie obsługuje
- rozmus
No nie wyraźnie się wysłowiłem....IE8 nie obsługuje HTML5 bez wtyczki chrome ( dziękuję za nią ale nie ).
- greh
- Kontaktowanie:
Po co korzystać z dziadka IE, jak jego wnuki FF i GC są o wiele lepsze? 

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
- rozmus
No dzięki za podpowiedź....może po co z Windows jak można z Linuksa ?
Ha ha pomogłeś mi w temacie jak nie wiem co.....po co niektórzy słuchają czarnych płyt jak mają CD i tak dalej....
mi odpowiada IE8 i tyle.
Ciekawe po co ludziki używają Windowsa XP ....jak jest 7...kto to wie .
To tak na marginesie twojej odpowiedzi, bo takie sytuacje trochę mnie irytują.
Na FF też zauważyłem podobny efekt ( napisałem o tym ) więc .....
Pozdrawiam cię i twoje miasto, gdzie było mi dane służyć ojczyźnie. Bardzo ładne...
Ha ha pomogłeś mi w temacie jak nie wiem co.....po co niektórzy słuchają czarnych płyt jak mają CD i tak dalej....
mi odpowiada IE8 i tyle.
Ciekawe po co ludziki używają Windowsa XP ....jak jest 7...kto to wie .
To tak na marginesie twojej odpowiedzi, bo takie sytuacje trochę mnie irytują.
Na FF też zauważyłem podobny efekt ( napisałem o tym ) więc .....
Pozdrawiam cię i twoje miasto, gdzie było mi dane służyć ojczyźnie. Bardzo ładne...
- XMan
Dzisiaj lub wczoraj wyszła nowsza wersja Adobe Flash Player 11.3.300.262.
Sprawdź
Sprawdź

- rozmus
Dzięki XMan, że tak "trzymasz rękę na pulsie" i szybko zareagowałeś. Ta najnowsza wersja jest jednak dedykowana pod FF i Operę, tak wynika z oficjalnej strony Adobe. Ma niby naprawiać błędy z wysypywaniem się wtyczki zwłaszcza na FF. Stronka aktualizacji potwierdza to. Poczekam więc na wersję pod IE.
Dzięki.
Dzięki.
- greh
- Kontaktowanie:
rozmus pisze:Poczekam więc na wersję pod IE
Skąd pewność, że takowa wyjdzie pod IE8?

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- rozmus
Poczekam na nowszą ( kolejną ) wersję czyli Active X IE.
Przynajmniej nic na razie nie wskazuje na to, żeby nowsze wersje były dostepne jedynie na IE9.
Wiesz coś może na ten temat ?
Przynajmniej nic na razie nie wskazuje na to, żeby nowsze wersje były dostepne jedynie na IE9.
Wiesz coś może na ten temat ?
-
- Reklama