Mam problem taki.
Gdy wsadzam nagraną płytę to mogę ją otworzyć i czytą mi ją. Mogę na nią coś dograć.
Lecz!!
Gdzy wsadzam pustą płyte "DVD" to ani mi jej nie czyta ani nie moge nic na nią nagrać. W "Nero" wrzucam do nagrania pliki i gdzy biorę "Dalej" mogę zapisać tylko obraz płyty. Ale na płytkę nieda się nagrać.
Oco chodzi z tym po*****ym "DVD ROM'em" ????
Nie czyta mi pustej płyty.
- seba86mu
Jaka to płytka DVD-R czy DVD+R ?
Jeżeli DVD+R, to niektóre, przeważnie starsze nagrywarki mają problem z tymi płytkami.
Możesz spróbować również z płytką innej firmy.
Przy okazji przeczytaj artykuł -> Zniknięcie napędu, problemy z nagrywaniem itp.
Jeżeli DVD+R, to niektóre, przeważnie starsze nagrywarki mają problem z tymi płytkami.
Możesz spróbować również z płytką innej firmy.
Przy okazji przeczytaj artykuł -> Zniknięcie napędu, problemy z nagrywaniem itp.
-
tak jak mówil poprzednik mozesz sprobowac innym programem np ashampoo ale watpie ze pomoze. Sam napisales ze masz dvd roma a nie nagrywarke...
-
- Kontaktowanie:
spróbuj włożyć płytkę innej firmy, raz mi brat cioteczny kupił 15 płyt verbatima, i żadna z nich nie działała, a espernazy mi śmigają, może to nawet nie zależy od firmy tylko jakieś zepsute płyty ci sprzedali
Pozdrawiam, koleś git
- FredzioO
Re: Nie czyta mi pustej płyty.
Jest to płytka DVD-R.
Lecz mam nagrywarke DVD.
Możliwe jest to że ty 3 płyty były jakieś złe lub trefne.
Lecz mam nagrywarke DVD.
Możliwe jest to że ty 3 płyty były jakieś złe lub trefne.
-
kup jakies inne plyty eZPERANZA bardzo dobra. Ja uzywam verbatimy i philipsy Dvd+R
- mint1991
- Kontaktowanie:
a może oprogramowanie domyślnie ustawia przy DVD, ze ma tworzyć obraz płyty,a nie ngrywać. Jak to nero to spr czy po prawej na górze jest wybrana Twoja nagrywarka czy nagrywarka wirtualna do robienia obrazu płyty.
-
- Reklama