nie działa funkcja audio windows

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
kanara

Użytkownik

Post17 maja 2015, 14:59

Witam
Od dwóch dni nie działa mi funkcja audio w komputerze mam Windowsa 8 próbowałem już w usługach włączyć usługę audio ale pojawia się komunikat:
System Windows nie może uruchomić usługi Windows Audio na komputerze Komputer Lokalny
Bład 1290 co najmniej jedna usługa w tym samym procesie ma niezgodne ustawienia typu identyfikatora SID usługi.
W danym procesie mogą współistnieć tylko usługi o ograniczonych typach identyfikatora SID.Jeśli typ identyfikatora SID dla tej usługi został dopiero skonfigurowany proces nadrzędny musi zostać uruchomiony ponownie w celu uruchomienia tej usługi.
Proszę o pomoc ponieważ jestem za granicą a tylko przez skypa mogę się zobaczyć z dziećmi a nic mi nie działa.
Próbowałem już przez notatnik wprowadzić zmiany w rejestrze i nie pomogło chciałem przywrócić ustawienie fabryczne ale wyskakuje że program antyvirusowy AVG nie pozwala próbowałem go odinstalować i też się nie udało.
Proszę o pomoc

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post17 maja 2015, 15:08

kanara pisze:antyvirusowy AVG nie pozwala

To czesto u nas na forum było problemem :) musisz z kwarantanny AVG przywrócic pliki i audio powinno działac.

kanara

Użytkownik

Post17 maja 2015, 15:12

Gdzie jest ta kwarantanna bo wczoraj wyłączyłem wszystkie ochrony w AVG a jestem trochę laikiem w komputerach

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post17 maja 2015, 15:14

Nie mam AVG ale na obrazku jest cos takiego jak przechowywalnia wirusów:
Obrazek
Zobacz tam, jak są pliki to przywróc , restart kompa i powinno działac

kanara

Użytkownik

Post17 maja 2015, 15:50

nic się nie zmieniło może jakbym odinstalował AVG i próbował przywrócić system do wcześniejszej daty to wszystko by się unormowało ale mam problem z odinstalowaniem AVG masz może jakiś pomysł?

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post17 maja 2015, 16:03

kanara pisze:nic się nie zmieniło

i jesteś pewny ze w kwarantannie nic nie ma? jesli tak to odinstaluj AVG programem AVG remover i potem odpal przywracanie systemu bo teraz chyba blokuje ci je antywirus.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post18 maja 2015, 08:35

Od dwóch dni nie działa mi funkcja audio w komputerze

Wchodzisz do kwarantanny, przywracasz pliki z przed dwóch/trzech dni tzn. datą kiedy
pojawił się problem.
- Uruchamiasz ponownie komputer...

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Aby otworzyć Przechowalnię, przejdź do Interfejsu użytkownika AVG -> menu Historia-> Kwarantanna.
Po zaznaczeniu myszą obiektu z listy przyciski funkcyjne umożliwiają wykonane jednej z niżej opisanych czynności:
Przywróć — przenosi zainfekowany plik z powrotem do jego oryginalnej lokalizacji (podanej w kolumnie Ścieżka do pliku).

Podobny temat:
problemy/mam-problem-z-dzwiekiem-t33732.html
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

• Reklama

Wróć do „Problemy”