Witam .Mam zainstalowany Windows 10 Home wersja 1607(kompilacja systemu operacyjnego:14393.693) po uaktualnieniu systemu nie działa kamerka internetowa a konkretnie Video na Skype. Nie pomogło powtórne instalowanie Skype, sterowników, kamerka skonfigurowana jest prawidłowo bo głos jest ale Video nie ma ,na ekranie kamerki jest komunikat "Nie można rozpocząć wideo. Spróbuj zamknąć inne programy, które mogą korzystać z kamerki internetowej.
Moja kamerka to Creative Live Cam Chat HD VF 700
Nie działa kamerka internetowa na Skype
- wobler1
- XMan
Mam kamerkę tej samej firmy tylko starszą - Creative Live Cam Vista IM.
1. Instaluję sterowniki bez podłączonej kamerki.
2. Po pewnym czasie instalator woła aby podłączyć kamerkę.
3. Podłączam i instaluję dalej...
Po instalacji na nowszych systemach wchodzę w C:\Program Files\Creative\Creative WebCam\WebCam Center\
wyszukuję ikonkę WebCamCenter, klikam PPM (prawym przyciskiem myszki) --> Właściwości --> Zgodność
i zmieniam tryb zgodności na starszy system --> Zastosuj --> OK.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Masz nowszą kamerkę więc możesz sprawdzić Uruchom ten program w trybie zgodności z:
Windows 8
Windows 7 SP1
Windows Vista SP1
Windows XP SP3
1. Instaluję sterowniki bez podłączonej kamerki.
2. Po pewnym czasie instalator woła aby podłączyć kamerkę.
3. Podłączam i instaluję dalej...
Po instalacji na nowszych systemach wchodzę w C:\Program Files\Creative\Creative WebCam\WebCam Center\
wyszukuję ikonkę WebCamCenter, klikam PPM (prawym przyciskiem myszki) --> Właściwości --> Zgodność
i zmieniam tryb zgodności na starszy system --> Zastosuj --> OK.

Masz nowszą kamerkę więc możesz sprawdzić Uruchom ten program w trybie zgodności z:
Windows 8
Windows 7 SP1
Windows Vista SP1
Windows XP SP3
- wobler1
Wykonałem zgodnie z poleceniem.Zaznaczałem wszystkie wykazane systemy .Instalowałem nawet starsze wersje Skype z pendrive które miałem zapisane . Problem pozostał. Chyba po świętach trzeba będzie odwiedzić serwis.
- XMan
Jeszcze dokładnie sprawdź czy w tray'u/autostarcie jest ikonka od kamerki.
Być może jakiś program, antywirus, firewall blokuje.
Jeżeli jej nie ma to nie będzie obrazu.
Wtedy zobacz instalację sterowników podczas wyłączonego antywirusa/firewalla oraz uruchomienie bez nich.
Możesz jeszcze sprawdzić instalację Skype z pełnej instalki lub OnetSkype (to samo).
Być może jakiś program, antywirus, firewall blokuje.
Jeżeli jej nie ma to nie będzie obrazu.
Wtedy zobacz instalację sterowników podczas wyłączonego antywirusa/firewalla oraz uruchomienie bez nich.
Możesz jeszcze sprawdzić instalację Skype z pełnej instalki lub OnetSkype (to samo).
- wobler1
Problem rozwiązany , usunęłem MalwarebytesAntiMalware i odinstalowałem Eseta 10 . Skonfigurowałem kamerkę i wszysto działa. Dziękuję za pomoc . Pozdrawiam
-
- Reklama