Mam taki problem, że przestały mi działać klawiatura i myszka. Obydwa są podłączone na usb. Wszystko zaczęło się od tego jak odinstalowywałem sterowniki grafiki amd unistall utility i wygląda na to, że wywaliło mi też sterowniki do usb. Problem w tym, że po ponownym uruchomieniu komputera nie działa mi ani myszka ani klawiatura. W biosie działają obydwa, a w momencie pojawienia się okna ładowania Windows gaśnie myszka i klawiatura. Próbowałem naprawić system z płyty instalacyjnej ale co najciekawsze to tu jest tak samo - w momencie załadowania płyty gaśnie mi myszka i klawiatura i nie mogę nic zrobić.
Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to naprawić? Moja płyta główna to MSI Z97-G43 Gaming, system Windows 7 64bit Profesional
Nie działa klawiatura i myszka
- XMan
Sprawdź:
http://www.hotfix.pl/resetowanie-bios-u ... ra-a21.htm
Następnie:
- Load Optimized Defaults
Jeszcze nie wiem czy sprawdzałeś:
F8 podczas uruchomienia komputera
Ostatnio znana dobra konfiguracja
Tryb awaryjny
Przywracanie systemu
Jeżeli się Tobie uda wejść to sprawdź w Menedżerze urządzeń czy są jakieś żółte wykrzykniki
lub znaki zapytania.
Moim zdaniem brak sterowników USB lub Chipset...
Nie masz możliwości aby chwilowo pożyczyć i podłączyć klawiaturę oraz myszkę PS/2 ?
http://www.hotfix.pl/resetowanie-bios-u ... ra-a21.htm
Pierwszy sposób -> Reset poprzez wyciągnięcie baterii z płyty głównej.
Następnie:
Trzeci sposób -> Reset poprzez wczytanie fabrycznych (domyślnych) ustawień BIOS-u z poziomu BIOS-u.
- Load Optimized Defaults
Jeszcze nie wiem czy sprawdzałeś:
F8 podczas uruchomienia komputera
Ostatnio znana dobra konfiguracja
Tryb awaryjny
Przywracanie systemu
Jeżeli się Tobie uda wejść to sprawdź w Menedżerze urządzeń czy są jakieś żółte wykrzykniki
lub znaki zapytania.
Moim zdaniem brak sterowników USB lub Chipset...
Nie masz możliwości aby chwilowo pożyczyć i podłączyć klawiaturę oraz myszkę PS/2 ?
-
Dzięki za pomoc, wbiłem w tryb awaryjny i tam myszka i klawiatura działały. Zainstalowałem sterowniki i jest ok.
-
- Reklama