Nie działa touchpad w hp compaq nc6000

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
newada280

Użytkownik

Post16 mar 2009, 21:30

zainstalowałem windowsa, pobrałem sterowniki ze strony producenta, komputer chodził 1 dzień bez zarzutu.
następnie przestał działać touchpad. teraz kursor wariuje po ekranie i włącza co się a proszę o pomoc co może być nie tak i jak temu zaradzić
Ostatnio zmieniony 16 mar 2009, 21:36 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zmieniłem tytuł, poprawiłem pisownię

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post16 mar 2009, 21:52

Na początek reinstalacja sterownika. Odinstaluj touchpad poprzez menedżer urządzeń.

Wciskasz WIN+R => wpisz devmgmt.msc -> potwierdź uruchomienie.

W menedżer urządzeń odszukaj Alps pointing device lub Synaptic. W razie gdyby mysz nie działała nawiguj za pomocą kursorów na klawiaturze. Po odszukaniu urządzenia zaznacz go -> wciśnij SHIFT+F10, pokaże się menu kontekstowe z którego wybierasz opcję Odinstaluj -> zrestartuj system
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

newada280

Użytkownik

Re: Nie działa touchpad w hp compaq nc6000

Post16 mar 2009, 21:59

odinstalowałem sterownik i zrestartowałem system dalej to samo kursor wariuje

--------------------------------------------------
Proszę dostosuj się do 7 punktu Regulaminu:

Kod: Zaznacz cały

7. Na forum używamy polskiej pisowni, uwzględniając stosowanie polskich znaków diakrytycznych (ą, ę, ć, ż, ź, ł, ę, ś, ó). Zdania powinny być wolne od błędów ortograficznych, zawierać odpowiednią formę stylistyczną i składniową, nie zapominając o znakach przestankowych.

me@djohnsc
Ostatnio zmieniony 17 mar 2009, 16:11 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawiłem pisownię

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post16 mar 2009, 22:16

Wszystkie sterowniki zainstalowane?

Ściągnij i zainstaluj najnowsze sterowniki do niego -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Pamiętaj, aby przed instalacją nowszego sterownika, odinstalować stary.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

newada280

Użytkownik

Post23 mar 2009, 21:07

Witam dalej ma ten sam problem tzn brak możliwości sterowaniem myszką oraz touchpadem .Wyciągnąłem baterie na parę godzin i po włączeniu chodzi normalnie .Nie wiem co to za usterka i jak długo znowu pochodzi proszę o pomoc

////Post2////

Problem wrócił z powrotem .Kursor na ekranie porusza sie sam.Co to może być . Sterowanie touchpadem jest prawie niemożliwe.

////Post3////

Proszę o pomoc :sciana:

Proszę, nie pisz post pod postem, używaj opcji EDYTUJ
Ps. czekaj cierpliwie na odpowiedź.
me@djohnsc
Ostatnio zmieniony 27 maja 2009, 15:37 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 4 razy.
Powód: dodałem polskie znaki diakrytyczne, połączyłem posty

voltar

Użytkownik

Re: Nie działa touchpad w hp compaq nc6000

Post27 maja 2009, 14:45

Spróbuj odkręcić klawiaturę i odepnij złącze od trackpointa wtedy touchpad powinien zadziałać dobrze i nie będzie wariował.
U mnie pomogło

• Reklama

Wróć do „Problemy”