Nie kończy się instalka systemu Win7 na Toshiba NB500-110

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
grys

Użytkownik

Nie kończy się instalka systemu Win7 na Toshiba NB500-110

Post16 cze 2014, 11:18

Witam,
w beznapędowej Toshibie NB500-110 padł dysk (Toshiba MK2575GSX) i po zmianie na nowy (WD5000LPVX) nie można dokończyć instalacji systemu ponieważ pojawia się komunikat "instalator systemu Windows nie może skonfigurować systemu Windows do działania na zasobach sprzętowych tego komputera". Proces instalacji przebiega poprawnie, ale po restarcie i w trakcie "kończenia instalacji" zawsze pojawia się ten komunikat. Próbowałem kilka razy 3 wersji 'siódemki' od "Starter" (bo do tej wersji jest klucz na naklejce pod kompem), po "Home Premium" i z różnych obrazów (iso), ale koniec zawsze ten sam.
W ustawieniach biosu przy "SATA Controler Mode" jest ubogo, bo tylko 2 opcje: "AHCI" oraz "Compatibility" i zmiana nic nie daje. Formatowałem dysk podczas każdej próby instalacji oraz w 'GPatred' i ciągle to samo.
Co może być przyczyną i jak temu zaradzić?

Obrazek

______________________________________________________________________________________________

edit:
Przyczyną moich problemów był użyty program do tworzenia instalki na pendrivie.
Używałem "YUMI" (który do tej pory mnie nie zawodził), a po użyciu "Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników" do stworzenia bootowalnego pena instalacja przeszła do końca błyskawicznie.

Temat można zamknąć.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2014, 11:18 przez rokko, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: temat rozwiązany = blokada wątku

• Reklama

Wróć do „Problemy”