Witam. Sprawa dotyczy mojego połączenia z internetem. Mam mój komputer już od 3 lat i nigdy się z takim problemem nie spotkałem. Pod koniec 2013 roku mój dostawca internetu został zmieniony ta Vectra. Wszystko działało dobrze. Lecz pewnego razy kiedy chciałem wejść na internet okazało się, że go nie ma. Najdziwniejsze było to, że ikonka pokazująca stan połączenia pokazywałą, że ten internet jednak mam. Włączyłem więc skype. On też jednak pokazywał, że nie mam neta. I tak wszystkie programy : steam, origin, spotify, pokazywały , że nie mam połączenia z internetem. Zgupiałem. Ikonka nadal pokazywała pozytywny stan połączenia, którego nadal nie było. Próbowałem różnych sposobów. Szukałem artykułu na internecie z tym samym problemem co ja, ale albo nie mogłem znaleść, albo żaden sposób nie pomagał. Nie wiem co zrobić NAPRAWDĘ!!. A przecież na innych komputerach, na xboxie, na smartfonie ten internet jest! Bardzo chciał bym, aby ktoś mi pomógł i to jak najszybciej. Jeżeli jednak nie będzie ratunku zadzwonię po informatyka.
Specyfikacja komputera : Antenka: TP-LINK TL-WN722N 150Mbps
Windows XP Professional z dodatkiem SP3
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual
Core Processor 5200+
2.71 GHz 2.00 GB RAM
(rozszerzenie adresu fizycznego)
Nie mam internetu
- XMan
-
- Reklama