Nie mogę odtwarzać filmow

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
erykom

Użytkownik

Post23 maja 2015, 23:25

Jakiś czas temu zainstalowałem nowy system win7 i chciałem oglądnąć film ale nie chcą się filmy odtwarzać i wyskakuje taki komunikat "Program Windows Media Player nie może odtworzyć dysku wideo DVD. Być może trzeba dostosować ustawienia wyświetlania systemu Windows. W Panelu sterowania otwórz ustawienia wyświetlania, a następnie zmniejsz ustawienia rozdzielczości ekranu i jakości " ,dodam że wcześniej przed instalacją systemu normalnie mogłem odtwarzać filmy,kodeki mam zainstalowane więc w czym może leżeć problem?

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post23 maja 2015, 23:43

Odinstaluj kodeki które zainstalowałeś, sciągnij i wgraj K-Lite Mega Codec Pack i jeśli nadal windows media player będzie sypał błędem to otwórz to programem media player classic który zostanie zainstalowany wraz z kodekami których nazwe podałem.

Awatar użytkownika
Gedo

Ekspert

Post23 maja 2015, 23:46

WMP potrzebuje zainstalowanych kodeków, choćby Ffdshow. Tyle samo na dysku zajmie zainstalowanie SMPlayer, po polsku, bez reklam. W kreatorze zaznacza mu się zainstalowanie kodeków. W opcjach zaznacza odtwarzanie wszystkich formatów. Ma nawet wyszukiwarkę YT. Dp SMPlayera dla Firefoxa jest wtyczka smplayerview, co pozwala oglądać filmy z neta w oknie playera.

Sorry za literówkę. Poprawione z SLPlayer, na SMPlayer.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2015, 08:38 przez Gedo, łącznie zmieniany 2 razy.
Świadomość nikła, a naiwność zwykła.

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator

Post24 maja 2015, 00:20

Gedo pisze:Tyle samo na dysku zajmie zainstalowanie SLPlayer

SMPlayer ;)
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

• Reklama

Wróć do „Problemy”