Nie mogę skopiować plików - odmowa dostępu.
-
Elos, mam taki problem, na karcie pamięci mam muzykę obrazy itp, obrazki mogę kopiować normalnie ale muzyki nie wyskakuje mi błąd "Nie można skopiować [nazwa pliku]: Odmowa dostępu.." na 100% plik nie jest używany, i karta jest odblokowana. W czym jest problem?
)

Ostatnio zmieniony 12 gru 2009, 01:01 przez koleś git, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: drobna korekta tytułu
Powód: drobna korekta tytułu
-
- Kontaktowanie:
Re: Nie mogę skopiować plików
Pobierz program Unlocker, zainstaluj. Kliknij prawym przyciskiem myszki na plik, który nie chce się skopiować, i zobacz przez jakie procesy jest używany, uwolnij go spod nich.
Pozdrawiam, koleś git
- rokko
- Kontaktowanie:
Nie mogę skopiować plików
Zaopatrz się w płytę Linux Live CD, proponuję Ubuntu i uruchom z niej komputer z podłączonym pendrive do USB i spróbuj skopiować pliki na partycję NTFS. W najgorszym wypadku spróbuj zmienić nazwy plików, bo wszystko na to wygląda że to w tym problem leży. System plików FAT kieruje się innymi zasadami niż NTFS.
Opis systemów FAT/FAT32/NTFS i kryteriów nazw plików => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Opis systemów FAT/FAT32/NTFS i kryteriów nazw plików => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
Re: Nie mogę skopiować plików
koleś git pisze: zobacz przez jakie procesy jest używany, uwolnij go spod nich.
Sorry ale jestem mało obeznany w tych klockach ;d, jak sie sprawdza czy jest uzywany przez jakies procesy?
-
- Kontaktowanie:
Po prostu, po zainstalowaniu programu, kliknij prawym przyciskiem na plik, który nie chce się skopiować -->Unlocker pokaże się okienko Unlockera. Jeśli plik jest używany przez inne procesy, pokaże się lista tych procesów, klikasz uwolnij, lub zakończasz te procesy, jeśli nie jest używany przez inny proces, pokaże się informacja, że nie znaleziono blokującego uchwytu.
Pozdrawiam, koleś git
-
Ok, zainstalowałem ten program i pisze ze nie znaleziono blokującego uchwytu.
-
- Kontaktowanie:
Spróbuj zmienić nazwę pliku, tak jak rokko wyżej pisał. Nazwy plików, mają się składać, tylko ze znaków wchodzących Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, za wyjątkiem paru innych znaków, ale ich też nie użyjesz na partycji w NTFS. oraz pamiętaj, że maksymalna liczba znaków o 8, i 3 znakowe rozszerzenie po kropce, które i tak pewnie domyślnie masz ukryte.
Pozdrawiam, koleś git
-
- Reklama