Nie mogę uruchomić karty dzwiękowej kod 10
-
Proszę o pomoc.Po przeinstalowaniu systemu nie działa dzwięk We właściwościach ogólnych pisze - Sigma Tel High Definition Audio CODEC. Lokalizacja: Lokalizacja 65535 [Magistrala wewnętrzna High Definition Audio } Stan urządzenia : nie można uruchomić tego urządzenia [ kod 10 ] Jest to komputer Dell z płytą główną Dell inc. OWJ771 Procesorem-INTEL Pentium 4, Dzwięk PCI/PnP - Intel 82801 FB ICH 6 -High Definition Audio Controler [B-2] PROSZĘ O POMOC Piotr
- seba86mu
Jaką posiadasz płytę główną ?
Sprawdzisz to programem => CPU-Z => zakładka Mainboard => pozycja Model
Sprawdzisz to programem => CPU-Z => zakładka Mainboard => pozycja Model
-
Model płyty to:OWJ771 Dzięki za szybką reakcje 

- seba86mu
piotrlukasz pisze:Model płyty to:OWJ771
Pokaż screen okna programu CPU-Z.
-
Sortki ale nie wiem jak to zrobić 

- seba86mu
Screen robisz poprzez naciśnięcie klawisza Print Screen (Prt Scr) na klawiaturze.
Wykonany screen otwierasz w jakimś edytorze grafiki lub przeglądarce zdjęć, np. w systemowym Paincie.
Zapisz grafikę, po czym wrzuć ją na jakiś zewnętrzny serwer, np. na Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników a tutaj podaj link do wgranego na serwer zdjęcia.
Wykonany screen otwierasz w jakimś edytorze grafiki lub przeglądarce zdjęć, np. w systemowym Paincie.
Zapisz grafikę, po czym wrzuć ją na jakiś zewnętrzny serwer, np. na Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników a tutaj podaj link do wgranego na serwer zdjęcia.
-
Jestem początkującym internautą i jeszcze wszystkiego nie potrafię. Ale wypiszę wszystko...Manufacturer: Dell Inc. Model : 0WJ771 Chipset : INTEL - i915P/i915G Southbridge : INTEL - 82801FB{ICH6} LPCIO - SMSC Bios - Brand- Dell Inc. Version- A02 Date -04/05/2006 I jeszcze raz przepraszam za moją niewiedze Piotr 

- seba86mu
Zainstaluj kolejno:
Service Pack 3 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (jeżeli nie posiadasz)
Chipset => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
UAA => http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... hp?did=210 (może być niewymagana)
Dźwięk => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zaktualizuj DirectX => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Instrukcja => http://www.hotfix.pl/prawidlowa-instala ... c--a22.htm
Service Pack 3 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (jeżeli nie posiadasz)
Chipset => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
UAA => http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... hp?did=210 (może być niewymagana)
Dźwięk => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zaktualizuj DirectX => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Instrukcja => http://www.hotfix.pl/prawidlowa-instala ... c--a22.htm
-
Serdeczne dzięki, trochę mi to zejdzie bo mam internet przez komórkę.Gdy się uporam dam znać Wdzięczny Piotr
- seba86mu
piotrlukasz pisze:trochę mi to zejdzie bo mam internet przez komórkę.
W takim razie możesz najpierw spróbować zainstalować sterownik do dźwięku, a jeżeli to nie pomoże, to zainstaluj wszystko po kolei.
-
Witam,po wgraniu sterownika do dzwięku ,problem został rozwiązany.Jestem pod wrażeniem wiedzy oraz kompetencji kolegi SEBA86MU .Ogromne dzięki
Piotr
-- 20 sty 2014, 17:41 --
Przez pomyłkę skasowałem film nagrany aparatem fotograficznym,chcę go odzyskać ale nie wiem jakim programem.Nadmieniam ,że nic nie nagrywałem po odkryciu pomyłki.Proszę o wskazanie mi programu którym mogę go odzyskać. Z góry dziękuję

-- 20 sty 2014, 17:41 --
Przez pomyłkę skasowałem film nagrany aparatem fotograficznym,chcę go odzyskać ale nie wiem jakim programem.Nadmieniam ,że nic nie nagrywałem po odkryciu pomyłki.Proszę o wskazanie mi programu którym mogę go odzyskać. Z góry dziękuję
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
-
DZIĘKUJE BARDZO DOBRY,SZYBKI I W DODATKU PO POLSKU. JESZCZE RAZ SERDECZNE DZIĘKI I POZDRAWIAM. PIOTR
-
- Reklama