Nie mogę użyć znaczników edytora tekstu w przeglądarce.

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post11 sie 2012, 16:30

Chcę prosić o poradę, ponieważ w niektórych przeglądarkach jak Chrome czy również Opera nie mam możliwości skorzystania ze znacznikow edytora tekstu na różnych forach internetowych takich jak np. wytłuszczenie tekstu, kursywa itp. A tak naprawdę to wszystkie tagi edytora są tam (zapewne tymczasowo ) niedostępne.
I tak przykładowo na tym forum znaczniki edytora w Operze są dostępne, ale również w Operze ale na innym forum już nie.
Dlaczego tak się dzieje, co jest przyczyną tego ?

Natomiast w innych przeglądarkach jak IE czy Firefox tego problemu z reguły wcale nie ma.
Być może wiąże się to z innym, swoistym dla każdej z przeglądarek schematem ustawień i poziomem zabezpieczeń

Myślałem, że może wyczyszczenie cache oraz cookies tych przeglądarek miałoby tutaj sens i dało efekt, ale z drugiej strony nie wiem skąd ten dysonans pomiędzy przeglądarkami i ich ustawieniami wymienionych elementów w odniesieniu do różnych forów internetowych ?
Ostatnio zmieniony 11 sie 2012, 18:51 przez manitu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post12 sie 2012, 16:07

Musi być dla tej strony odblokowana JavaScript.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post12 sie 2012, 21:42

Ale czy ja muszę włączyć JavęScript, czy chodzi ci o to, że w samych tych witrynach już musi być ona włączona ?

Ja zarówno w Chrome jak i w Operze mam obsługę JavaScript włączoną dla tych stron z problemami i w ogóle dla wszystkich witryn.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post13 sie 2012, 09:22

Chodziło mi o dodatki typu NoScript w Firefoxie.
Hotfix

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post13 sie 2012, 22:09

Czyli rozumiem, że powinienem pobrać rozszerzenie typu NoScript dla tych przeglądarek gdzie występuje problem ?
U mnie W Chrome i w Operze. Nie wiem dlaczego mówisz o Firefoxie, tam właśnie u mnie jest dobrze, ale pewnie też tak ?

Dodatek NoScript powinien być włączony dla konkretnych witryn, tam gdzie występuje problem, tak ?
Powiedz, jak to zrobić dla poszczególnych witryn ?
I czy to powinno rozwiązać problem ?

Z tego co wiem, mogę pobrać ten dodatek dla Chrome i Opery, a czy również dla Firefoxa i IE ?

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post13 sie 2012, 23:51

Czyli rozumiem, że powinienem pobrać rozszerzenie typu NoScript dla tych przeglądarek gdzie występuje problem ?

Nie, właśnie je wyłączyć jeśli tam są. Pytanie czy pobierałeś jakieś dodatki do tych przeglądarek.

Ale jak nie instalowałeś to nie tędy droga.

Może na tamtych forach Masz jeszcze za mało postów i mają blokowanie BBCode dla nowych userów?
Hotfix

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post14 sie 2012, 13:40

Nie, w żadnej ze swoich przeglądarek nie instalowałem dodatków typu NoScript.
Jeśli pytasz o dodatki w ogóle to powiem, że w Operze mam: Operę Adblock, YouTube AdsFree, Youtube Autoplay Killer.
W Chrome mam takie rozszerzenia jak: AdBlock, avast! WebRep.
Bo problem występuje u mnie tylko w Operze 12 i Chrome 21. W IE 8 i Firefoxie 14 nie.

Jeśli to jest problem z JavąScript, to dlaczego problem występuje w Operze i Chrome, a w IE i Firefoxie już nie ?
Może przyczyna jest w samych tych przeglądarkach ?

Jak już wspomniałem wcześniej - czy wyczyszczenie pamięci podręcznej i ciasteczek tych przeglądarek by tutaj pomogło ?

Jeśli pytasz o ilość postów to mam ich tam już kilkanaście, także myślę, że nie mam tam blokady języka BBCode jako nowy.
Ale sam zobacz - dlaczego w jednej przeglądarce np. IE lub Firefox jest dostęp do tych znaczników, a np. w Operze nie - to wskazuje chyba na przyczynę w przeglądarce ?

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post16 sie 2012, 22:11

W operze
"Narzędzia" -> "Wyczyść historię przeglądania..."-> "Szczegóły >>". Na liście zaznaczamy pozycję "Usuń całą zawartość pamięci podręcznej" -> "Usuń".

Dla Chrome jest tutaj http://forum.hotfix.pl/problemy/czyszczenie-cache-przegladarki-t19024.html#p101644
Hotfix

• Reklama

Wróć do „Problemy”