Nie mogę włączyć laptopa

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
migo

Stały bywalec

Nie mogę włączyć laptopa

Post10 gru 2016, 14:41

Witam, mam laptopa lenovo ideapad 100 i nie mogę go uruchomić, po naciśnięciu przycisku włączenia zapalają sie diody gasną i dalej nic się nie dzieje (nie ma rozruchu). Jakieś pomysły co może być nie tak ? Ostatni raz został wyłączony przez hdmi.

Awatar użytkownika
KrólHDD

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Nie mogę włączyć laptopa

Post10 gru 2016, 14:49

Początek, Ram podmień, lub wyciągnij RAM i sprawdź czy mosty i CPU zareaguje na brak ramu.
Podaj obsadę mostów i CPU, podejrzewam tu słynny problem mostów BGA, :D
Z dyskiem jestem w stanie zrobić prawie wszystko, Król HDD.

W sprawach Dyskowych pisać na GG: 68554272 (prawie zawsze dostępny), a także możecie pisać na mój staruszki numerek 5079748(Prawie zawsze dostępny)

Gdyby ktoś miał ochotę wspomóc, Zapraszam!

Awatar użytkownika
migo

Stały bywalec

Nie mogę włączyć laptopa

Post10 gru 2016, 15:21

Mam go na gwarancji więc go nie bd rozkręcał. Myślałem, że może to jakiś inny problem. Chyba najlepiej go wysłać na gwarancje i tyle co nie ?

Awatar użytkownika
KrólHDD

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Nie mogę włączyć laptopa

Post12 gru 2016, 12:02

Raczej tak. Bez rozkręcenia tego i podstawowej diagnostyki to chyba jedynie perpetum mobile.

W sprawach Dyskowych pisać na GG: 68554272 (prawie zawsze dostępny), a także możecie pisać na mój staruszki numerek 5079748(Prawie zawsze dostępny)

Awatar użytkownika
Gedo

Ekspert

Nie mogę włączyć laptopa

Post12 gru 2016, 18:18

Ja bym próbował uruchomić laptopa sposobem.
Wyjmij zasilanie, potem wyjmij baterie na jakie 8 minut. Po włożeniu baterii i podłączeniu zasilania - uruchom lapka. Powinien wyskoczyć panel wyboru uruchamiania, czyli przywrócenia ostatniej dobrej konfiguracji, opcje naprawy, przywrócenia systemu, czy wejście do biosu. Zaczniesz od ostatniej dobrej konfiguracji. Jak to nie da efektu, to ponowne odpinanie zasilania, wyjęcie baterii na jakie 8 minut, a po ponownym włożeniu wybierzesz opcję naprawy systemu i tak wkoło Macieju, aż jakiś pozytywny skutek osiągniesz, nawet niewykluczona ponowna instalacja z recovery.
Świadomość nikła, a naiwność zwykła.

Awatar użytkownika
KrólHDD

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Nie mogę włączyć laptopa

Post14 gru 2016, 15:11

Gedo, ale on nie ma problemu z systemem Windows. Tylko problem sprzętowy. I twój sposób nic nie da.

• Reklama

Wróć do „Problemy”