Nie mogę zainstalować sterowników do kamery internetowej
- ZiNGO
- Kontaktowanie:
mam taki problem. podłączam kamerę internetową do USB wyskakuje komunikat znaleziono nowy sprzęt włożyłem płytkę i chciałem zainstalować sterowniki ale wyskoczyło że sprzęt nie może zostać zainstalowany ponieważ instalator nie może odnaleźć oprogramowania. Mój kumpel kupił taka sama kamerkę ale wcześniej i on instalował tak jak ja i on zainstalował a ja nie mogę. Poszedłem i pożyczyłem od niego jego płytkę ze sterownikami i też nie chce się zainstalować. Mam kamerkę z diodami to jak podłącze to diody świecą. Co może być przyczyną???
Ostatnio zmieniony 15 cze 2009, 22:12 przez rokko, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: zmieniono tytuł
Powód: zmieniono tytuł

- rokko
- Kontaktowanie:
ponieważ instalator nie może odnaleźć oprogramowania
No tak, zainstaluj firmowe oprogramowanie do obsługi kamerki (program/klienta do jej obsługi). Wraz z oprogramowaniem powinny zostać zainstalowane sterowniki. Zapewne Masz na płytce plik setup.exe lub install.exe uruchom go i przeprowadź instalację.
Można też spróbować ręcznie zainstalować sam sterownik, ale potrzebne będą pliki sterownika *.sys i przede wszystkim *.inf
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
- ZiNGO
- Kontaktowanie:
wkładam płytkę wchodze w mój komputer potem napęd i klikam setup.exe i nic, instalacja przeprowadzona ale kamera niezainstalowana. Jak wchodze w menadżer zadań to przy USB Camera jest nadal zółty znak zapytania.

- XMan
Re: Nie mogę zainstalować sterowników do kamery internetowej
Pierwsze instaluje się sterowniki a po instalacji sterowników dopiero podłącza kamerkę.
Jeżeli w Menedżerze urządzeń są żółte wykrzykniki lub znaki zapytania to w tym miejscu PPM / prawym przyciskiem myszki /- Aktualizuj sterownik...
/ masz płytkę ze sterownikami to najpierw włóż ją do napędu CD /.
Jeżeli w Menedżerze urządzeń są żółte wykrzykniki lub znaki zapytania to w tym miejscu PPM / prawym przyciskiem myszki /- Aktualizuj sterownik...
/ masz płytkę ze sterownikami to najpierw włóż ją do napędu CD /.
-
- Reklama