Nie jestem w stanie zaktualizować, ani ponownie zainstalować, po usunięciu poprzedniej wersji, najnowszej wersji Immunet Protect. On używa specjalnego downloadera i próbuje pobrać właściwą instalkę, ale wciąż nie jest w stanie jej pobrać i pisze mi, że mam sprawdzić połączenie z netem. Net działa, wyłączanie antywirusa Comodo Internet Security Premium, w edycji darmowej, ani jego poszczególnych modułów: zapory i antywirusa, oraz chwilowe wyłączenie w usługach Centrum Zabezpieczeń, ani zapory również nic nie daje. Próba instalacji nowej wersji owego softu, po uruchomieniu trybu awaryjnego z obsługą sieci również się nie udaje. Dobrze tylko daje się zainstalować jego wsteczna wersja. Immunet Protect również nie mogę zaktualizować z jego poziomu- bawiłam się jego ustawieniami, ale to nic nie daje. Próbowałam zainstalować wsteczne wersje Immunet Protect, nowsze od zainstalowanej, ale to się nie udaje. Najnowszą instalkę owego softu pobierałam z różnych źródeł, uwzględniając też jego stronę domową.
Czy muszę czekać na kolejną aktualizację owego softu?
Czy jesteście w stanie pomóc mi rozwiązać problem z tym programem?
Na razie używam jego wstecznej wersji, bo uważam że jest dobrym uzupełnieniem dla mojego obecnego antywirusa.
Inne programy do ochrony: Unchecky, MCShield, oraz rzadko przeze mnie uruchamiane: Xvirus AntiMalware oraz darmowa wersja Malwarebytes, które ostatnio nie wykryło żadnych wirusów.
Szukałam w necie instalki offline Immunet Protect, ale niestety coś takiego chyba nie istnieje.

Proszę o pomoc.