Nie mogę zgrać ani otworzyć zdjęć z wakacji. Ważne.

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
gryfindor321

Użytkownik

Post12 paź 2011, 18:13

Witam. problem jak dla mnie bardzo duzy. Otoz mam karte w aparacie tradycyjna ta wieksza. i po powrocie z wakacji przelozylismy karte do aparatu rodzicow zeby odtworzyc bezposrednio na telewizorze za pomoca kabelka usb, bo w naszym padly baterie. po tym jak przelozylismy juz do naszego to nie da sie ogladnąc w aparacie ich jedno po drugim bo na ktoryms z rzedu zacina sie i nie idzie dalej i jest napisane błąd pliku. z kolei jak sie "rozpedzimy' i przelecimy przez felerne zdjecie idzie dalej lecz za chwile zacina sie na innym. wiec ogladanie a aparacie odpada. a jesli chodzi o odtwarzanie na komputerze to po podlaczeniu i wlaczeniu pierwsze co wyskakuje to okienko"CZY CHCESZ PRZESKANOWAC I NAPRAWIC DYSK WYMIENNY F ?" jest opcja SKANUJ I NAPRAW(zalecane) lub KONTYNUUJ BEZ SKANOWANIA. A wylaczajac to okienko wchodze na moj komuter i na dysk F , i po otwarciu sie okienka ze zdjeciami w ciagu kilku sekund zawiesza sie okienko blaknie i niby trzeba czekac, a jak sie poczeka komputer sie resetuje.

to chyba wszysko co moge powiedziec, jestem przerazona mysla ze strace zdjecia z wakacji. czy da sie cos jeszcze z tym zrobic?? prosze o pomoc! Angelika

Awatar użytkownika
janpas

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

NIE MOGE ZGRAC ANI OTWORZYC ZDJEC Z WAKACJI . WAZNE

Post12 paź 2011, 21:56

Angelika

a jak przełożysz karte do aparatu rodziców
co się dzieje
może na nim skopiujesz na kompa zdjęcia
KONTYNUUJ BEZ SKANOWANIA.
to chyba wszysko co moge powiedziec, jestem przerazona mysla ze strace zdjecia z wakacji. czy da sie cos jeszcze z tym zrobic?? prosze o pomoc! Angelika

nie wszystko karta to SD ale
jak pojemność model itd
masz jakiś czytnik kart?
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku

Fix00ser

VIP

Post13 paź 2011, 11:53

profilaktycznie zaopatrz się w soft Digital Image Recovery
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
lub Disk Digger
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

• Reklama

Wróć do „Problemy”