To jest kwestia trafienia w odpowiedni sterownik do karty dźwiękowej. Najdziwniejsze jest to, że jest problem z instalacją sterownika, który producent udostępnia na oficjalnej stronie właśnie dla Twojej płyty głównej.
Tutaj dostępne są do pobrania trzy wersje sterownika -> http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... n-pc29.htm
Spróbuj zainstalować każdą z nich.
Czy posiadasz płytkę ze sterownikami do płyty głównej ?
Jeżeli tak, to tam znajdują się również sterowniki do karty dźwiękowej.
Nie mogę znaleźć jaką mam płytę główną
- seba86mu
-
Posiadam jakąś płytke Oryginał do karty Graficznej Geforce 9500GT
ale do dzwiekow itp dostałem juz jakąś nagrana co prawda sa tam jakies sterowniki ale wyskakuje ten bład
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników << ten bład wyskakuje jak instaluje z płyty
oto co mam na płycie
Instal All
All in 1 Driver
HD Audio Driver and Application < jak daje to to wyskakuje ten bład ktowy wymieniłem wyżej
AMD CPU Driver
ale do dzwiekow itp dostałem juz jakąś nagrana co prawda sa tam jakies sterowniki ale wyskakuje ten bład
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników << ten bład wyskakuje jak instaluje z płyty
oto co mam na płycie
Instal All
All in 1 Driver
HD Audio Driver and Application < jak daje to to wyskakuje ten bład ktowy wymieniłem wyżej
AMD CPU Driver
- seba86mu
Spróbuj więc z tymi trzema, do których link podałem powyżej.
Potwierdź jeszcze czy zainstalowałeś poprzednio NVIDIA nForce Chipset Driver.
Potwierdź jeszcze czy zainstalowałeś poprzednio NVIDIA nForce Chipset Driver.
-
zaden z tych sterownikow nie działa
NVIDIA nForce Chipset Driver---zainstalowałem
NVIDIA nForce Chipset Driver---zainstalowałem
- seba86mu
Już chyba znam przyczynę niemożności instalacji jakiegokolwiek sterownika.
Dopiero teraz na Twoich screenach przyuważyłem, że próbujesz instalować z nierozpakowanego archiwum .ZIP.
Przed rozpoczęciem instalacji należy rozpakować archiwum sterownika (Prawym myszki na pobranym archiwum -> Wypakuj do VIA....).
Dopiero teraz wchodzisz do żółtego folderu z rozpakowanym sterownikiem i rozpoczynasz instalację z pliku Setup.exe
Instaluj to -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jeżeli nadal będą problemy, to:
Wypróbuj poprzez ręczną instalację tego samego (rozpakowanego) sterownika w następujący sposób:
Odinstaluj wpis VIA High Definition Audio zaznaczony wykrzyknikiem z Menadżera Urządzeń i uruchom ponownie komputer.
Po uruchomieniu systemu, jeżeli pokaże się kreator dodawania nowego sprzętu, anuluj go (jeżeli będzie taka możliwość).
Wejdź w Menadżer Urządzeń i na nieznanym urządzeniu lub na VIA HD Audio (jeżeli znów się pojawi) wybierz "Aktualizuj sterownik". Przeklikaj okna ("Nie tym razem.." -> "Zaawansowane") i wybierz "Uwzględnij tę lokalizację w wyszukiwaniu":
Folder sterownika -> VIAHDAud -> Present -> Drivers -> HDUAA -> Ok.
Jeżeli rozpocznie się instalacja sterownika, to po jej pomyślnym zakończeniu uruchom ponownie komputer i sprawdź w:
Start -> Panel sterownia -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka "Audio" -> w pozycji "Odtwarzanie dźwięku" sprawdź, czy jest wybrana Twoja karta dźwiękowa (VIA HD Audio). Jeżeli nie, to wybierz ją -> Zastosuj, Ok.
Jeżeli znów nie będzie pozytywnego efekt, to:
Pokaż screen całej listy Dodaj lub usuń programy z Panelu sterowania. jeżeli nie zmieści się na jednym, pokaż dwa.
I jeszcze raz screen z Menadżera Urządzeń. Jeżeli od ostatniego nic się nie zmieniło, to nie trzeba.
Dopiero teraz na Twoich screenach przyuważyłem, że próbujesz instalować z nierozpakowanego archiwum .ZIP.
Przed rozpoczęciem instalacji należy rozpakować archiwum sterownika (Prawym myszki na pobranym archiwum -> Wypakuj do VIA....).
Dopiero teraz wchodzisz do żółtego folderu z rozpakowanym sterownikiem i rozpoczynasz instalację z pliku Setup.exe
Instaluj to -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jeżeli nadal będą problemy, to:
Wypróbuj poprzez ręczną instalację tego samego (rozpakowanego) sterownika w następujący sposób:
Odinstaluj wpis VIA High Definition Audio zaznaczony wykrzyknikiem z Menadżera Urządzeń i uruchom ponownie komputer.
Po uruchomieniu systemu, jeżeli pokaże się kreator dodawania nowego sprzętu, anuluj go (jeżeli będzie taka możliwość).
Wejdź w Menadżer Urządzeń i na nieznanym urządzeniu lub na VIA HD Audio (jeżeli znów się pojawi) wybierz "Aktualizuj sterownik". Przeklikaj okna ("Nie tym razem.." -> "Zaawansowane") i wybierz "Uwzględnij tę lokalizację w wyszukiwaniu":
Folder sterownika -> VIAHDAud -> Present -> Drivers -> HDUAA -> Ok.
Jeżeli rozpocznie się instalacja sterownika, to po jej pomyślnym zakończeniu uruchom ponownie komputer i sprawdź w:
Start -> Panel sterownia -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka "Audio" -> w pozycji "Odtwarzanie dźwięku" sprawdź, czy jest wybrana Twoja karta dźwiękowa (VIA HD Audio). Jeżeli nie, to wybierz ją -> Zastosuj, Ok.
Jeżeli znów nie będzie pozytywnego efekt, to:
Pokaż screen całej listy Dodaj lub usuń programy z Panelu sterowania. jeżeli nie zmieści się na jednym, pokaż dwa.
I jeszcze raz screen z Menadżera Urządzeń. Jeżeli od ostatniego nic się nie zmieniło, to nie trzeba.
-
Działa ten 1 sposób zadziałał poprostu jestes mistrzem DZIEKUJE ci bardzo
Najlepsze forum jakie widziałem.
Dziekuje jeszcze raz
Najlepsze forum jakie widziałem.
Dziekuje jeszcze raz
-
- Reklama