Nie można połączyć się z siecią wifi

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
marcino1104

Użytkownik

Post16 paź 2010, 18:32

Witam!!
Posiadam laptopa NTT Corrino 617SU. Po włączeniu wifi znajduje mi sieć do której znam hasło, jest to się ogólnodostępna (w akademiku) niestety po około minucie łączenia wyskakuje komunikat o Ograniczeniu lub braku łączności... Obecnie posiadanym systemem jest Windows 7, ale próbowałem również na Windows XP SP3 z takim samym skutkiem. Próbowałem również na innych kartach sieciowych. Zastanawiające jest również to, że mój telefon HTC Dream również nie chce się połączyć z tą siecią, natomiast telefon kumpla Nokia N97mini łączy się bez problemu tak jak i jego laptop. Na pewno nie jest to wina zasięgu bo próbowałem się połączyć niedaleko routera. Proszę o pomoc ..

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post17 paź 2010, 00:22

A po wyświetlenie informacji o braku dostępu jaka jest jakość połączenia?
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
marcino1104

Użytkownik

Post17 paź 2010, 13:01

Są 2 kreski (u mnie w pokoju) i full przy nadajniku. Próbowałem połączyć się przez WeFi ale jest to samo.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post17 paź 2010, 15:34

A próbowałeś inne sterowniki instalować? I zmień rodzaj połączenia na 802.11 b (jeśli jest na g).
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”