Nie można uruchomić programu - brak steam_api.dll, cfgmgr32.

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
nazgult

Użytkownik

Post05 sie 2012, 13:20

Witam.
Mam krytyczny problem z moim komputerem. Przy próbie włączenia jakiegokolwiek programu wyskakuje komunikat: "nie można uruchomić programu ponieważ na komputerze nie znaleziono steam_api.dll. Spróbuj ponownie zainstalować program aby naprawić ten problem" lub ""nie można uruchomić programu ponieważ na komputerze nie znaleziono cfgmgr32.dll. Spróbuj ponownie zainstalować program aby naprawić ten problem".
Do tej pory komputer był odłączony od sieci, wczoraj musiałem na chwilę go podłączyć by zainstalować grę (której nawiasem mówiąc po 4 godz. usilnych prób dalej nie mogę odpalić, oryginał). Przy wyłączaniu wyskoczyło mi 106 aktualizacji dla Windowsa, wszystkie się pobrały.
Proszę o pomoc i radę co powinienem robić dalej. Szczerze mówiąc jestem kompletnie zdezorientowany.
Ostatnio zmieniony 05 sie 2012, 13:20 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu tematu oraz pisowni.

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post05 sie 2012, 13:21

nazgult

Użytkownik

Post05 sie 2012, 13:57

Logi postaram wkleić się jak najprędzej, obecnie komputer z awarią nie ma dostępu do internetu (windows 7 nie obsługuje mojego modemu orange, muszę nosić komp. do kolegi, tam go podłączam). Mam jednak pytanie, czy cofanie systemu może pomóc?

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post05 sie 2012, 14:00

Mam jednak pytanie, czy cofanie systemu może pomóc?

Tak, możesz sprawdzić z ostatnią datą kiedy było OK a w razie dalszych problemów wrzuć wymagane podstawowe logi.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

• Reklama

Wróć do „Problemy”